Αντιδράσεις στο Νοσοκομείο Σύρου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 μμ – Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση του μοριακού αναλυτή (φωτο)

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις από πλευράς εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τη διαφαινόμενη απομάκρυνση του μηχανήματος μοριακού αναλυτή από την υγειονομική μονάδα του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε εντολή από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για άμεση μεταφορά του μοριακού αναλυτή της Σύρου σε Νοσοκομείο της Αττικής, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων covid-19.

Το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ενώ αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση από γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους εντός του χώρου της μονάδας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εκδηλώνουν εντονότατα τη διαμαρτυρία και την αντίρρησή τους για την απόφαση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων. Μάλιστα, έχουν κάνει κινητοποίηση στους διαδρόμους και δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν όσους προσπαθήσουν να απομακρύνουν το μηχάνημα του μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Φωτιά στην Άνω Σύρο (ΦΩΤΟ)

Στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Σύρου, στην οποία αναμένεται να παραστούν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Λειβαδάρας.