Καραμανλής και Βενιζέλος διακοπές στην Κύθνο

Κώστας Καραμανλής και Βαγγέλης Βενιζέλος κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά βρέθηκαν στην Κύθνο για διακοπές.

Είναι δύο πρώην. Ο ένας πρώην Πρωθυπουργός και ο άλλος πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός αρχηγός. Επίσης είναι δύο πρώην εχθροί —η κριτική που ασκούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο κοινοβούλιο για τα σφάλματα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή υπήρξε σφοδρή και συστηματική. Τώρα όμως βρέθηκαν μαζί στην Κύθνο.

Τη συνάντηση των δύο σημαντικών πολιτικών ανδρών αποκάλυψε ο «Βηματοδότης», η στήλη παραπολιτικών του «Βήματος της Κυριακής». Περιγράφεται ότι συνέφαγαν στο ίδιο εστιατόριο, αλλά χωριστά και αντάλλαξαν μερικά ευγενικά λόγια. Γράφει ο «Βηματοδότης»: Τούτο το ιδιαίτερο καλοκαίρι πάντως κρύβει και συναντήσεις απρόσμενες. Μια από αυτές συνέβη στην Κύθνο. Συνέπεσαν στα ιστορικά Λουτρά του νησιού, σε απόσταση δύο κολπίσκων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Με κάλαντα και ευχές υποδέχθηκε η Σίφνος τον Σεβασμιωτατο κ. Δωροθεο Β'

Και βεβαίως η γειτνίαση έφερε αναπόφευκτα και τη συνάντηση. » Τα ζεύγη Καραμανλή, Βαληνάκη και Βενιζέλου βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες να δειπνούν χωριστά μεν, αλλά πολύ κοντά, σε εστιατόριο στην Αγία Ειρήνη. Οπως μας μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η συνάντηση των δύο επιφανών υπήρξε πολιτικά ορθή. Ευγενικές, πολιτισμένες, κοινωνικές κουβέντες αντάλλαξαν οι δύο, παρότι υπήρξαν σφοδροί αντίπαλοι. Ο χρόνος και η απόσταση από τα τεκταινόμενα αμβλύνουν, βλέπετε, τα όποια πάθη…». Βέβαια τα «όποια πάθη» στα οποία αναφέρεται ο «Βηματοδότης» έχουν αμβλυνθεί καιρό τώρα. Αρκεί να θυμηθούμε αυτή τη διάσημη πια σειρά φωτογραφιών από μια συζήτηση στη Βουλή το 2017.

Πηγή: Protagon.gr