Η Ελλάδα χτες και Σήμερα!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ο τίτλος της νέας θεατρικής δημιουργίας της Μαρίτα Ρίτζι. Κι όταν λέμε, δημιουργία, εννοούμε εξ ολοκλήρου. Κείμενα, σκηνοθεσία, υποκριτική, παραγωγή, οργάνωση, τα πάντα πέρασαν από τα χέρια της.

Το έργο της μιλάει για την χώρα μας. Για την Ελλάδα μας. Είναι μια ιστορική αναδρομή των δεκαετιών που πέρασαν από την Ελλάδα, από το 1950 έως το 2020 σήμερα. Όλα τα γεγονότα που άφησαν σημάδια στον Ελληνικό λαό.

Η ίδια μας αποκάλυψε, πως έκανε τρομερή έρευνα για να ανακαλύψει τα γεγονότα.

Ώρες ατέλειωτης μελέτης και συγκέντρωσης των πιο σπουδαίων γεγονότων της χώρας μας, από το Εμφύλιο και μετά. Το έντυσε όλο αυτό με εικόνες. Ότι ακούει ο θεατής, βλέπει κιόλας. Εγώ προσωπικά αυτό δεν το έχω ξανά δει σε θεατρική παραγωγή. Μήπως το έχετε ακούσει εσείς όλοι που διαβάζετε το άρθρο αυτό, που αποφάσισα να σας παραθέσω, μετά ην τρομερή επιτυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο, της συμπατριώτισσάς μας, Μαρίτας Ρίτζι ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το πανηγύρι της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μήλο

Δίπλα της ,στη μεγάλη αυτή επιτυχία, βρίσκεται ο καταξιωμένος, μουσικοσυνθέτης, με τις τόσο  μεγάλες επιτυχίες ,από τον Δημήτρη Μητροπάνο, μέχρι τον Γιάννη Πλούταρχο και την Καίτη Γαρμπή. Μαζί της ,από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Θάνος, επειδή πίστεψε στην ιδέα της Μαρίτας, από την πρώτη στιγμή. Έτσι έντυσε με τη σειρά του, όλη τη παράσταση με απίστευτες μουσικές και έκανε και το μοντάζ με τις εικόνες, σε κάθε δεκαετία.

Γράφτηκε και τραγούδι για το φινάλε, με γρήγορο ,χαρούμενο  ρυθμό, που φέρει τον τίτλο της παράστασης, Ελλάδα χτες και σήμερα, κάθε δεκαετία, με πόνους, λύπες και χαρές, με γέλια και αστεία. Οι υπέροχοι αυτοί στίχοι είναι του Νικόλα Μουρελάτου, ο οποίος και παίζει στη παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Εκδήλωση κοινού "Οι ρευματοπάθειες στον 21ο αιώνα"

Σε κάθε δεκαετία η φωνή της Μαρίτας μας βάζει στο κλίμα, από τον projector ,μετά  βγαίνει μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής ,με απίστευτες χορογραφίες του Διεθνή φήμης Τζίμυ Κάλλης.

Το τι κοστούμια αλλάζουν δεν έχω λόγια. Σε κάθε δεκαετία και αλλαγή κοστουμιών. Ρούχα υψηλής ραπτικής του Οίκου μόδα, Τρανούλη. Με αξεσουάρ, καπέλα, σε βάζουν αμέσως στην εποχή του τότε και σιγά σιγά περνάμε στο Σήμερα, που βγαίνουν με μάσκες και μας θυμίζουν τα γεγονότα που ζήσαμε και ζούμε.

Αναμφισβήτητα είναι η θεατρική παράστασης της χρονιάς. Η μόνη παράσταση, που όλοι γνωρίζουν ήδη τον τίτλο της και ας μη την έχουν δει. Ένα υπέρ θέαμα, που θα έχει να δώσει πάρα πολλές παραστάσεις και για πολλά χρόνια. Μαρίτα Ρίτζι είσαι μια γυναίκα, ONE WOMAN SHOW  και είμαστε πολύ τυχεροί που γεννήθηκες και μεγάλωσες στο νησί μας, την Σύρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στέφανος Κωνσταντινίδης - Μαρία Δήμου: Ο γάμος και η βάπτιση στην Τήνο!

Χαιρόμαστε και εμείς την επιτυχία σου, αφού είσαι κομμάτι μας.