Γ. Λεονταρίτης: “Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων”

Στην Πάρο βρίσκεται από το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης όπου μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού υποδέχθηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου και του  Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο κ. Πλακιωτάκης  ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα».

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης για το μεταφορικό ισοδύναμο επιβατών και εμπορευμάτων και τις αλλαγές που προβλέπονται σε σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 112) και ισχύει από την 1η Αυγούστου αναφορικά με τους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδύναμου των καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οριζόντιες περσίδες και πέργκολες - Δύο εναλλακτικά συστήματα σκίασης κορυφαίας ποιότητας

Ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε στην ευκαιρία που έχει η χώρα μας να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρος των κονδυλίων από το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις των νησιών.

Ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα  για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Με την αγαστή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου, οι λιμενικές μας υποδομές μπορούν να αναβαθμιστούν και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης.