Φωτιά στον Ταρσανά: Διερευνούν τα αίτια οι αρχές

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το σοβαρό ατύχημα στο ναυπηγείο του Ταρσανά στην Ερμούπολη, διερευνούν οι αρμόδιες τοπικές αρχές της Σύρου.

Το ξέσπασμα της ξαφνικής πυρκαγιάς το μεσημέρι της Δευτέρας η οποία έκανε στάχτη το επιβατηγό – τουριστικό σκάφος “ΜΟΝΑΚΟ” που βρισκόταν ανελκυσμένο εντός του ναυπηγείου, είναι ένα φαινόμενο που σκόρπισε έντονο προβληματισμό, μιας και όμοιό του δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα, της πυρκαγιάς ακολούθησε και δυνατή έκρηξη.

Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, όσο και το Λιμεναρχείο Σύρου διερευνούν τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς η οποία κατά τα φαινόμενα ξέσπασε σε εσωτερικό χώρο του σκάφους, ενώ η έντασή της ήταν τέτοια, που μέσα σε πολύ χρονικό διάστημα κατέκαψε τη θαλαμηγό χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει. Ήταν τέτοια η ένταση της φωτιάς, που επιστρατεύτηκε ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή υδροφόρων οχημάτων και χρειάστηκε τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να τεθεί υπό έλεγχο το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έσβησε το χαμόγελο της Αργυρώς. Τραγικό τέλος για 29χρονη που ήταν γνωστή στην κοινωνία της Σύρου

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δε σημειώθηκε ο παραμικρός τραυματισμός και δεν κινδύνευσε εργαζόμενος στο ναυπηγείο. Την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε κανένας μέσα στο σκάφος, ενώ το προσωπικό στο οποίο έχει αναθέσει η ιδιοκτήτρια εταιρία την επισκευή της θαλαμηγού, δεν εργαζόταν εκείνη τη στιγμή.

Σε επιφυλακή στο χώρο του ατυχήματος βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στελέχη της πυροσβεστικής για κάθε ενδεχόμενο.

Από πλευράς Λιμεναρχείου Σύρου, στο θαλάσσιο χώρο πλησίον του πλοίου ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα και παράλληλα τέθηκε σε ετοιμότητα επιπλέον εξοπλισμός απορρύπανσης. Οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για προληπτικούς λόγους, καθώς από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.