Μοντέλο Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο – Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα

Μοντέλο Πόρου σε Πάρο και Αντίπαρο – Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα νέα -ακόμη πιο αυστηρά- μέτρα για τον κορωνοϊό, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα από αύριο εφαρμόζονται:

– Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

– Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης και στην Αττική έως τις 24 Αυγούστου από τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 το πρωί. Το μέτρο ισχύει και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.

Ανακοινώθηκαν ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο όπου τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12. Από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων. Στους χώρους εστίασης θα υπάρχει πλαφόν 4 άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, ενώ υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη στο στρατόπεδο

– Παράταση έως τις 24 το πακέτο μέτρων στον Πόρο με την αλλαγή όμως της ώρας που θα κλείνουν τα καταστήματα από τις 11, στις 12 το βράδυ.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

– Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.