Δυσαρέσκεια για το κλείσιμο των επιχειρήσεων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων – Ειλημμένη η απόφαση, θα τηρηθεί αυστηρά το μέτρο

Δυσαρέσκεια επικρατεί σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Αντίπαρο για τα νέα έκτακτα αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία, όλες οι επιχειρήσεις εστίασης/ υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπεριλαμβανομένων και των μπαρ, νυχτερινών κέντρων αναγκάζονται να τροποποιήσουν το ωράριο λειτουργίας τους. Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Αυγούστου θα πρέπει να αναστέλλουν τη λειτουργία τους καθημερινά από τις 00:00 έως και τις 07:00.

Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι και τις 23 Αυγούστου και επιβλήθηκε για την προστασία της δημόσιας υγείας σε περιοχές που κρίθηκε ότι παρατηρούνται έντονα φαινόμενα συνωστισμού σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, ανεξάρτητα τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν εντοπισθεί.

Η κατηγορία αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίες είναι εκατοντάδες στα παραπάνω νησιά, θα υποστεί ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα, μέσα σε ένα καλοκαίρι το οποίο εξ αρχής θεωρούνταν χαμένο και απλά αποδεικνύεται στην πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Ερμούπολη μέσα στην πρώτη λίστα των μεγαλύτερων σε αξία αγορών ακινήτων για ξένους επενδυτές

Παρά τη δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών, των συλλογικών τους οργάνων, αλλά και μερίδας των τοπικών αρχών, η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα, υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, έστω κι αν αυτά ήταν επιλεκτικά σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες θεωρούνται βασικές εστίες κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 έως τις 07:00 ισχύει από σήμερα για το σύνολο της Κρήτης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Κέρκυρας, της Ρόδου, της Κω, του Βόλου, της Κατερίνης και της Ζακύνθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Μην αφήνετε τους νησιώτες στο έλεος του Θεού"

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Οι τοπικές αρχές έχουν κληθεί να επιτηρήσουν αυστηρά το μέτρο, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε τυχόν παραβάτες.