Απάντηση του Μηνά Αληφραγκή στο cyclades24 – Τον εκθέτουν τα γεγονότα αλλά έχει θράσος

Αγαπητή συντακτική ομάδα του Cyclades 24,

Είναι λυπηρό, μετά από τόσα χρόνια που ασχολείστε με την αναμετάδοση ειδήσεων, να μην μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά της είδησης από την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Γιατί, άραγε, κανένα άλλο τοπικό ΜΜΕ δεν προχώρησε στη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του αντιδημάρχου που νόσησε παρά μόνο το δικό σας; Νομίζετε ότι δεν είχαν και εκείνοι αυτή την πληροφόρηση;

Απλούστατα, εκείνοι σεβάστηκαν τους κανόνες δεοντολογίας και τη νομιμότητα, κάτι που εσείς αγνοήσατε. Και τώρα, έχετε το θράσος να με εγκαλείτε ότι δήθεν θα προτιμούσα να μη μεταδώσετε την είδηση, τη στιγμή που ο Δήμαρχος, από την πρώτη ώρα, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ανακοινώσεις προς τους πολίτες και έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και του Νοσοκομείου.

Μου λέτε ότι ως γιατρός θα έπρεπε να επικροτώ τη δημοσιοποίηση των γεγονότων. Φαίνεται ότι έχετε μπερδέψει πού σταματάει η είδηση και πού αρχίζει η παραβίαση της νομιμότητας μέσα από την προσωπική διαπόμπευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΕΟΠΥΥ Ερμούπολης: Ενημέρωση για τα ραντεβού με τους ιατρούς

Όσο για την αναφορά σας περί ΜΜΕ, με το οποίο έχω φιλικές σχέσεις, θα σας παρακαλούσα να γίνετε πιο συγκεκριμένοι, γιατί φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά παραβιάζετε τα όρια της νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Μηνάς Αληφραγκής

 

Ανταπάντηση cyclades24

Αγαπητέ γιατρέ και αντιδήμαρχε, δεν περιμέναμε να λάβουμε από σένα μια ουσιώδη απάντηση και ήμασταν σίγουροι ότι σε καμία περίπτωση δε θα παραδεχόσουν, έστω και στο ελάχιστο, ότι η επίθεση που εξαπέλυσες σε βάρος του cyclades24, φτάνοντας στο σημείο να μας παρομοιάσεις με φασιστοειδή στοιχεία, ήταν άστοχη και επιεικώς απαράδεκτη.

Αντί αυτού, προσπαθείς να βγεις και από πάνω κατακρίνοντας ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα και μιλώντας για δήθεν παραβίαση της νομιμότητας και προσωπική διαπόμπευση.

Επαναλαμβάνουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα είχε στόχο αποκλειστικά και μόνο την ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες υγειονομικές συνθήκες της εποχής, όπου προτεραιότητα όλων μας θα πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μύκονος: Εντοπίστηκαν «πειρατικά» VIP ταξί που χρέωναν τις διαδρομές από 80 ως και 120 ευρώ

Αφού θέλεις να ανοίξουμε όλα τα χαρτιά μας θα το κάνουμε. Όχι αγαπητέ αντιδήμαρχε, το θράσος το έχεις εσύ και όχι εμείς. Διότι εκ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ουδέποτε ανακοινώθηκε η ύπαρξη δεύτερου κρούσματος covid-19. Ανακοινώθηκε μόνο το πρώτο κρούσμα στις 20/8, το οποίο αφορούσε υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια, όταν βρέθηκε θετικός στον covid-19 ο συνάδελφός σου, δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη ενημέρωση για το θέμα του κρούσματος. Το μόνο που εκδόθηκε, ήταν μια ανακοίνωση στις 23/8 η οποία ανέφερε ότι ο Δήμος προχωρά σε επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας κι ότι θα εξετασθούν όλοι οι εργαζόμενοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Για του λόγου το αληθές, μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ την ανακοίνωση μετά το πρώτο κρούσμα του υπαλλήλου και ΕΔΩ την ανακοίνωση μετά το δεύτερο κρούσμα η οποία δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτό.

Προφανώς, λοιπόν, αγαπητέ αντιδήμαρχε, επιθυμούσες να αποκρύψουμε την είδηση από το αναγνωστικό κοινό και τους πολίτες γι αυτό ήσουν ο μόνος που αντέδρασες κατά αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του δεύτερου κρούσματος από το cyclades24, δεν υπήρξε η παραμικρή διάψευση, παρά μόνο η δική σου επίθεση προς την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέα μεγάλη δωρεά του Μάνου Ελευθερίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης

Σεβόμενοι τόσο το πρόβλημα υγείας το οποίο παρουσιάστηκε στο συνάδελφό σου, στον οποίον και πάλι ευχόμαστε να επιστρέψει σιδερένιος στα καθήκοντά του και αναγνωρίζοντας τις ενέργειες οι οποίες έγιναν από πλευράς Δήμου μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας υπαλλήλων και αιρετών, θεωρούμε ότι δεν έχει νόημα να συνεχιστεί ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και εκατέρωθεν απαντήσεων. Άλλωστε, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη μαζί σου.

Τέλος, αν εσύ επιφυλάσσεσαι μία φορά για κάθε νόμιμο δικαίωμά σου, εμείς το δηλώνουμε εις διπλούν, καθώς ήδη έχουμε ζητήσει από τα αρμόδια όργανα του δημοτικού συμβουλίου τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που αφορούν την τοποθέτησή σου και τους χαρακτηρισμούς σου σε βάρος της ιστοσελίδας.

Και κάτι τελευταίο. Μαθήματα δημοσιογραφίας δεν πρόκειται να δεχθούμε από σένα.

Καλή συνέχεια