Αγαπητέ γιατρέ και αντιδήμαρχε τελικά ποιος είναι ο φασίστας;

Αγαπητέ γιατρέ και αντιδήμαρχε του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μετά την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσες προς το cyclades24 στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το λιγότερο που σου οφείλουμε είναι μία ολοκληρωμένη απάντηση όπως αυτή σου αρμόζει.

Ενοχλήθηκες επειδή γράφτηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας ότι συνάδελφός σου αντιδήμαρχος νόσησε από covid-19. Ήταν ψέματα αυτό που γράφτηκε; Μήπως θα προτιμούσες να μη μεταδώσουμε αυτή την είδηση και να παίζουμε το «κρυφτούλι» σε μια κλειστή κοινωνία που αγωνιά καθημερινά για το επίπεδο διασποράς της νόσου στο νησί; Ως γιατρός κανονικά θα έπρεπε να επικροτείς τη δημοσιοποίηση αυτών των γεγονότων.

Δεν είχαμε καμία πρόθεση να διαπομπεύσουμε το νοσούντα συνάδελφό σου, για τον οποίον ευχόμαστε να επιστρέψει υγιής και άμεσα στα καθήκοντά του και στον οποίον δεν έχουμε ασκήσει ούτε ίχνος κριτικής από το ξεκίνημα της δημοτικής θητείας έως και σήμερα.

Μάθε λοιπόν, αγαπητέ γιατρέ και αντιδήμαρχε, διότι προφανώς δεν παρακολουθείς τη γενικότερη επικαιρότητα και είσαι βαθιά νυχτωμένος, ότι από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με ονοματεπώνυμο δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) περιπτώσεις κρουσμάτων covid19, όχι μόνο ανθρώπων που προέρχονται μέσα από τη showbiz, τον καλλιτεχνικό ή τον πολιτικό χώρο, αλλά ακόμη και απλών πολιτών. Επιπλέον, πολλοί εξ αυτών ανακοινώνουν καθημερινά με δική τους πρωτοβουλία ότι νοσούν από τον ιό, στο πλαίσιο της ορθής ενημέρωσης, αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αίσιο τέλος στην περιπέτεια αγνοούμενου στην Μάρπησσα Πάρου (ΦΩΤΟ)

Δε μας συγκινούν τέτοιοι εκφοβισμοί 

Δε γνωρίζουμε, γιατρέ και αντιδήμαρχε, αν έχεις εμπάθεια με το cyclades24, αλλά έφτασες στο σημείο να ζητήσεις από το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τα δημοσιεύματα προτρέποντας ακόμη και με άσκηση ένδικων μέσων σε βάρος της ιστοσελίδας μας; Αν το έκανες για εκφοβισμό, απλά να σε ενημερώσουμε ότι δε συγκινούμαστε με τέτοιου είδους απειλές. Άραγε, θα έκανες το ίδιο σε περίπτωση που ένα αντίστοιχο δημοσίευμα είχε γραφτεί από ΜΜΕ με το οποίο έχεις φιλικές σχέσεις; Πολύ αμφιβάλουμε γι αυτό. Και στην τελική, τι κατάφερες με αυτή σου την πρωτοβουλία; Απολύτως τίποτα. Δε βρέθηκε ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος να σε υποστηρίξει.

Πρώτον γιατί η πρότασή σου ήταν τελείως παράλογη και κανείς δεν την εξέλαβε σοβαρά υπόψιν. Δεύτερον, γιατί το cyclades24 έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του κι έχει καταξιωθεί με το σπαθί του στο χώρο των ΜΜΕ, ακολουθώντας τους κώδικες δεοντολογίας και αντικειμενικότητας. Δεν είναι φερέφωνο κανενός φορέα ή παράταξης και θα συνεχίσει να υπηρετεί την ειδησιογραφία με την ίδια σοβαρότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νήσος Μύκονος: Ενημέρωση για τον διαβήτη εν πλω και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

Έχουμε αποδείξει εκατοντάδες φορές το πόσο αμερόληπτα λειτουργούμε στον τομέα της ενημέρωσης και στεκόμαστε αρωγός προς όλες τις τοπικές αρχές, όταν πρόκειται για την προβολή θετικών ειδήσεων που αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών μας. Δε συνηθίζουμε να μηδενίζουμε το έργο των αρχών και όταν ασκούμε κριτική το κάνουμε προσεκτικά και με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Συνεπώς, δεν είμαστε αντικειμενικοί….είμαστε τέρμα αντικειμενικοί και αρκετές φορές έχουμε προβάλει και το δικό σου έργο με πιο πρόσφατο το ακόλουθο δημοσίευμα (ΕΔΩ).

Περί φασισμού 

Μας κατηγόρησες επίσης για «φασίζουσα συμπεριφορά», χαρακτηρισμό τον οποίον στον επιστρέφουμε με πολύ αγάπη, υπογραμμίζοντας προς ενημέρωσή σου ορισμένα βασικά στοιχεία ενός φασίστα. Είναι όταν κάποιος δε δέχεται την ελεύθερη έκφραση ή προσπαθεί να φιμώσει με διάφορους τρόπους τις απόψεις που είναι αντίθετες με αυτά που εκείνος πιστεύει και θεωρεί σωστά. Αν εσύ θέλεις να λειτουργείς με γνώμονα αυτές τις λογικές, είναι δικό σου θέμα και δικό σου πρόβλημα. Είναι κρίμα όμως, διότι προέρχεσαι από πολιτικό χώρο βαθιά δημοκρατικό.

Είπες ακόμη ότι φροντίσαμε να στείλουμε το δημοσίευμα για το οποίο μας κατηγορείς σε μεγάλο αθηναϊκό ΜΜΕ για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προβολή. Όταν, αγαπητέ αντιδήμαρχε, δε γνωρίζεις το πως λειτουργεί το δίκτυο ηλεκτρονικών ΜΜΕ και το πως γίνεται η αναμετάδοση των ειδήσεων, καλό θα είναι να είσαι πιο φειδωλός στις κουβέντες σου και να αποφεύγεις τα ψεύδη. Το γεγονός ότι τα μεγάλα κεντρικά και περιφερειακά ΜΜΕ μας “μαρκάρουν” στενά, μας διαβάζουν, μας εμπιστεύονται και αναμεταδίδουν τις ειδήσεις μας, σίγουρα αποτελεί τιμητική διάκριση για εμάς, όμως, αυτό το κάνουν με δικής τους πρωτοβουλία και όχι κατόπιν επιδίωξής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Περίλαμπρος Εορτασμός του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Είναι αδιαμφισβήτητο  μέσα από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τα οποία προβλήθηκαν από κεντρικά ΜΜΕ, έχουμε διαφημίσει κατ’ επανάληψη την Σύρο, χωρίς να ζητήσουμε το παραμικρό οικονομικό τίμημα. Αν δε γνωρίζετε, μπορείτε να ρωτήσετε το συνάδελφό σας, αντιδήμαρχο Τουρισμού, με τον οποίον φέτος είχαμε μια γόνιμη συνεργασία για την εξωστρεφή προβολή του νησιού στην πιο δύσκολη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

Εν τέλει, αγαπητέ γιατρέ και αντιδήμαρχε, σε προτρέπουμε να είσαι λιγότερο αθυρόστομος και παρορμητικός και περισσότερο προσεκτικός στις εκφράσεις σου, αφού ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να δείχνεις το καλό παράδειγμα. Ασχολήσου με τα καθήκοντα που σου έχουν αναταθεί και άσε κατά μέρους τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ειδικά όταν αυτά περιγράφουν τα πραγματικά γεγονότα και ενημερώνουν σωστά τους πολίτες.

Εκ της συντακτικής ομάδας