H γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της χώρας που δημιουργούν ελληνική κουζίνα, κορυφώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Ιδού τα αποτελέσματα.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 του Αθηνοράματος έγινε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, δίνοντας το σύνθημα για την επανεκκίνηση της εστίασης. Ήταν μια τελετή απονομής διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο όπως είναι φυσικό περιόρισε τον αριθμό των προσκεκλημένων στα 120 άτομα στο Ballroom του Makedonia Palace και τα μέτρα προστασίας (εξαερισμός, απουσία art de la table, αντισηπτικά, διαγραμμίσεις κλπ) ήταν δρακόντεια σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς από την είσοδο μέχρι και το δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων.

Τι συνέβη, όμως, τη βραδιά της τελετής; Το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά που είχε από την περσινή χρονιά, ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 57 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, τα οποία συγκέντρωσαν από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ήταν μια πραγματική γιορτή, την οποία το Αθηνόραμα ενέταξε στην πρωτοβουλία του «Restaurants: Back For Good» μια κίνηση που έχει σαν στόχο να ενεργοποιήσει το καταναλωτικό κοινό μέσα από θεσμικές δράσεις και ειδικές ενέργειες για την επανεκκίνηση της εστιατορικής σκηνής της χώρας.

Το χιούμορ δε έλειψε από την τελετή, αφού ο παρουσιαστής της βραδιάς, Κρατερός Κατσούλης, με τον δικό του απολαυστικό τρόπο, έκανε λόγο για παραγγελίες σε παντομίμα για λόγους ασφαλείας, για πελάτες που αναρωτιούνται αν πρέπει να φάνε φορώντας μάσκα, για λεκτικές παρανοήσεις και νέες διαλέκτους, για παρανοήσεις πρωτοκόλλου, αλλά και.. γαστρονομικές ενημερώσεις αλά Σωτήρης Τσιόδρας δίνοντας το μήνυμα πως το χιούμορ είναι βασικό υλικό για επανεκκίνηση, ελπίδα και δύναμη.

Ποιοι, όμως, είναι οι μεγάλοι νικητές; Ανά γεωγραφική περιοχή και βαθμολογία, τα βραβεία είναι ως εξής:

ΑΘΗΝΑ

Varoulko Seaside  16/20

Tudor Hall (Ξεν. King George) 15,5/20

Aleria 15/20

Sense (Ξεν. AthensWas) 14,5/20

Ark  14/20

Artisanal Lounge & Gardens  14/20

Βασίλαινας  14/20

Μαγικές Κατσαρόλες  14/20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Salonica Restaurant (Ξεν. Makedonia Palace) 15 /20

Clochard  14,5/20

Χαρούπι  14,5/20

Ambrosia (Ξεν. Hyatt Regency)  14/20

Dome Real Cuisine (Ξεν. Nikopolis Hotel)  14/20

Το Μανιτάρι  14/20

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ντομάτα (Ξεν. Sani Resort)   15/20

Bubo Fine Dining Restaurant (Ξεν. Ekies All Senses Resort)   14,5/20

Μπουκαδούρα  14/20

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω  (Λιτόχωρο Πιερίας)  14/20

Ο Θωμάς (Σκλήθρο Φλώρινας)  14/20

Κοντοσώρος  (Ξινό Νερό Φλώρινας)  14/20

Ναουμίδης (Άγ. Παντελεήμονας Φλώρινας)  14/20

Χάραμα  (Αρκοχώρι Ημαθίας)  14/20

ΚΡΗΤΗ

La Bouillabaisse (Ξεν. Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος)  14,5/20

J-Tree (Ξεν. Kakkos Beach, Ιεράπετρα)  14,5/20

Old Mill  (Ξεν. Elounda Mare)  14,5/20

Yacht Club (Elounda Hotels & Resorts)  14,5/20

Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου)  14/20

Avli (Ρέθυμνο)  14/20

Ferryman (Ελούντα)  14/20

Ο Λεβέντης  (Άνω Σταλός Χανίων)  14/20

Ntore (Ηράκλειο)  14/20

Ονήσιμος  (Ηράκλειο)  14/20

Pelagos Seaside  (Ξεν. Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου) 14/20

Χρυσόστομος (Χανιά)  14/20

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Noble Gourmet Restaurant (Ξεν. Elysium Resort & Spa, Ρόδος)  15,5/20

Five Senses – Art “Kouzina” (Ξεν. Lindos Blu, Ρόδος)  14,5/20

Cesar (Ρόδος)  14/20

Το Λημέρι του Ληστή (Ρόδος)  14/20

Μαυρίκος (Ρόδος)  14/20

Παράγκα  (Ρόδος)   14/20

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Petra Restaurant  (Canaves Oia Suites, Σαντορίνη) 15/20

Σελήνη (Ξεν. Katikies Garden, Σαντορίνη)  15/20

Baos  (Ξεν. Myconian Κorali, Μύκονος)  14,5/20

Cabbanes (Myconian Villa Collection, Μύκονος)  14,5/20

Μαραθιά (Τήνος)  14,5/20

Black Rock (Ξεν. Santorini Secret, Σαντορίνη)  14/20

FlyAway (Ξεν. West East Suites, Σαντορίνη)  14/20

Το Θαλασσάκι (Τήνος)  14/20

Ithaka (Ιος)  14/20

Noa (Ξεν. Myconian Kyma, Μύκονος)  14/20

Ρόζας  (Σαντορίνη)  14/20

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ

Kooc Taverna Secrets (Costa Navarino)   14,5/20

Barbouni (Costa Navarino)  14/20

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Pomo D’Oro (Κέρκυρα)   14/20

Toula’s Gastronomy (Κέρκυρα)   14/20

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

6 Κλειδιά  (Ξεν. 6 Κλειδιά, Πήλιο)   14/20

ΗΠΕΙΡΟΣ

Sesa (Sesa Boutique Hotel, Πρέβεζα)  14/20

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  Αλέξανδρος Θάνος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Λάζαρος Βογιατζόγλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Μετά τις απονομές και το ζεστό χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace, με θέμα τη νέα εξελιγμένη ελληνική κουζίνα.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

clickatlife.gr

loading...