Έκανε το γύρο της Σύρου σε 7,5 ώρες κωπηλατώντας με το θαλάσσιο καγιάκ του, ένας παράτολμος Συριανός. Ο λόγος για τον Αντρέα Αλυματήρη, οποίος είχε μια όμορφη ιδέα!
Η περιπέτεια και η υψηλή αδρεναλίνη είναι μέσα στην καθημερινότητά του, μιας και οργανώνει εξορμήσεις όλο το χρόνο στο νησί μας. Πότε κολυμπώντας και πότε με κανό, ο Αντρέας δεν πτοείται ούτε από τις προκλήσεις ούτε από τις καιρικές συνθήκες!
Βλέπετε το κανό είναι το χόμπι του και η θάλασσα μεγάλος του έρωτας!
 
Φέτος λοιπόν αποφάσισε  να δοκιμάσει τις αντοχές και τις δυνάμεις του σε ένα σχετικά μεγάλο ταξίδι, που του «άνοιξε την όρεξη» και για άλλες, ακόμη μεγαλύτερες διαδρομές.
Τη Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 07:00 το πρωί ξεκίνησε το ταξίδι του από την παραλία του Φοίνικα με πορεία βορειοανατολική. Σε αυτή την προσπάθεια στο πλευρό του βρέθηκαν συνοδευτικό σκάφος του ΟΜΙΛΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΥΡΟΥ (Ο.Φ.Τ.Σ.ΣΥΡΟΥ), ναυαγοσώστης κι η αγαπημένη του αδελφή Λία οι οποίοι τον συνόδευσαν μέχρι και τον τερματισμό.
 
Φόρτωσε το καγιάκ του, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκίνησε το ταξίδι του που είχε ένα και μοναδικό σκοπό. Την στήριξη της στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου με κουμπαράδες οι οποίοι μοιράστηκαν σε όλα τα μαγαζιά εστίασης στο Φοίνικα και θα φιλοξενηθούν στις επιχειρήσεις για μία εβδομάδα.
 
Η πρώτη στάση για ξεκούραση έγινε μετά απο 5 ώρες στην παραλία της Αζολιμνου όπου τον υποδέχτηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα γι αυτή την προσπάθεια. Λίγο μετά τις 15:20 ο Αντρέας έκανε την εμφάνιση του στον όρμο του φοίνικα όπου περικυκλώθηκε από αρκετά κανό τα οποία και τον συνόδεψαν μέχρι και τον τερματισμό.
Όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Περιφέρειας Ποσειδωνίας ,τίμησαν την εκδήλωση Περίπλους Αγάπης” Στηρίζουμε την ΣΤΕΓΗ Ανηλίκων κ Εφήβων ΣΥΡΟΥ με την παρουσία τους, καθώς και η Πρόεδρος του Πάγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοίνικα, Φίλοι, υποστηρικτές της ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ και του Οράματος.
 
Σημειώνεται, ότι η εθελοντική δράση “Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” πραγματοποίησε την πρώτη της δράση μετά τον περιορισμό της καραντίνας τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο ,ενημερώνοντας και κάνοντας νέους δότες, στη μεγάλη αλυσίδα της ζωής.
Όμορφες κινήσεις, απο αληθινούς, χαμογελαστούς και πρόθυμους ανθρώπους να δώσουν τα πάντα για το νησί τους! Συγχαρητήρια Αντρέα!!!
 
 
 
loading...