Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το πρόγραμμα “Σύρος – Πολιτισμός 2020” το οποίο περιλαμβάνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σε πρώτη φάση, έγιναν γνωστές οι εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και αφορούν θεατρικές – μουσικές παραστάσεις και εκθέσεις. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε χώρους πολιτισμού της Ερμούπολης (Πινακοθήκη Κυκλάδων, Αίθουσα Τέχνης Βάτη) όπως και στην Έπαυλη Τσιροπινά της Ποσειδωνίας, ενώ σε λειτουργία θα βρίσκονται εκθεσιακοί χώροι στον οικισμό της Άνω Σύρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Για το καινούργιο εξώφυλλο του προγράμματος εκδηλώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική σημείωση εντός του εντύπου, “επελέγησαν οι γεωμετρικές γραμμές που χαρακτηρίζουν το αρχιτεκτονικό τοπίο του νησιού, χρώματα και σχήματα με αναφορά στο όνομα του νησιού, ώστε να δημιουργηθεί το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό που συνθέτει το καθιερωμένο πολιτιστικό καλοκαίρι στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο και στους υπόλοιπους οικισμούς της πρωτεύουσας των Κυκλάδων

Ωστόσο, το κεντρικό μήνυμα στο εξώφυλλο ήδη έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες και δεκάδες ποικίλα σχόλια στα social media. Η αναφορά “Hermoupolis Art Heart” στέλνει το μήνυμα ότι η Ερμούπολη αποτελεί την καρδιά της τέχνης.

Το συγκεκριμένο μήνυμα, χαρακτηρίζεται από πολλούς διχαστικό, στη βάση της λογικής ότι διαχωρίζει την Ερμούπολη από τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού και την προβάλει μονόπλευρα ως την καρδιά της τέχνης.

Την άποψη αυτή ενισχύει το αντίστοιχο περσινό σύνθημα του ίδιου εντύπου των πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο ήταν “Syros the heArt of Cyclades”, προβάλλοντας την Σύρο (και όχι μόνο την Ερμούπολη) ως καρδιά της τέχνης των Κυκλάδων.

loading...