Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι τουρκικές προκλήσεις στις Κυκλάδες με τα αλιευτικά της γείτονας χώρας να κάνουν ψαρεύουν και να σουλατσάρουν ανενόχλητα μεταξύ Σύρου και Μυκόνου.

Συνολικά έξι τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες ανοιχτά της Σύρου και της Μυκόνου αλιεύοντας στις ελληνικές θάλασσες με τον πλέον προκλητικό τρόπο, φαινόμενο το οποίο είχε επαναληφθεί πρόσφατα και τείνει να γίνει σύστημα.

Το τοπικά λιμεναρχεία Σύρου και Μυκόνου έχουν ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παρουσία των τουρκικών αλιευτικών, καθώς παρακολουθούν τις κινήσεις τους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση για την απομάκρυνσή τους από τις Κυκλάδες, παρά την κατάφωρη παραβίαση των χωρικών υδάτων.

Οι Τούρκοι ψαράδες μόνο διακριτικοί δεν είναι, αφού για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τη στεριά των δύο νησιών θέλοντας ξεκάθαρα να προκαλέσουν με την παρουσία τους.

Η εξόρμηση τους στις Κυκλάδες συμπίπτει σε μια περίοδο κατά την οποία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της απόφασης της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά, παρά την παγκόσμια οργισμένη αντίδραση.

Οι κάτοικοι τόσο της Σύρου όσο και της Μυκόνου, απολύτως δικαιολογημένα αντιδρούν με τις προκλήσεις των τουρκικών αλιευτικών, τα οποία μάλιστα, είναι μεγάλου μεγέθους και «σαρώνουν» τους βυθούς των νησιών προς γενικά αγανάκτηση των τοπικών αλιέων.

Δείτε το βίντεο το οποίο αποδεικνύει οτι οι Τούρκοι ψαρεύουν στις Κυκλάδες:

 

loading...