Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων/νος Τασούλας έχει προσκληθεί από τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα και θα παραβρεθεί στην Σύρο το Σάββατο 18 Ιουλίου για την έναρξη του προγράμματος “Σύρος Πολιτισμός” 2020 και τον εορτασμό της επετείου των 20 χρόνων επαναλειτουργίας του ανακαινισμένου στην αρχική του μορφή Ιστορικού Θεάτρου “Απόλλων”, του μοναδικού λυρικού θεάτρου στην καρδιά του Αιγαίου.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την αιγίδα και την αμέριστη υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί αναμνηστικό δώρο στον κ. Τσούλα από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών “95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης”, η Ορχήστρα θα παρουσιάσει πέντε από τους 36 δημοφιλείς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, το γεμάτο ένταση Κοντσέρτο για βιολί σε λα ελάσσονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με σολίστ τον ραγδαία ανερχόμενο Γιώργο Μπάνο, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με την παγκόσμιας ακτινοβολίας Σουίτα Μπαλέτου “Ζορμπάς”. Στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής.

loading...