Ούτε μακέτο (για να θυμηθούμε την… ιστορική φράση του Κώστα Σημίτη) ούτε «ανέκδοτο» πια. Τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν, οι μπουλντόζες μπήκαν έστω και με καθυστέρηση κι ένα εμβληματικό έργο μπαίνει σε τροχιά.

Η κυβέρνηση έχει «επενδύσει» πολλά στο Ελληνικό και η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στην έναρξη των… κατεδαφίσεων είναι συμβολική και με ειδικό βάρος.

Τα έργα έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα.

Δείτε LIVE εικόνα

Δεν είναι πια… μακέτο! Οι πρώτες εικόνες από τις μπουλντόζες στο Ελληνικό

Αν και οι κατεδαφίσεις έχουν ξεκινήσει δειλά – δειλά εδώ και κάποιες μέρες, το… γκάζι στις μπουλντόζες στο Ελληνικό “πατήθηκε” σήμερα και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

  

Εκτός από… μακέτο, το Ελληνικό πλέον σταματά να είναι και… ανέκδοτο, αφού τα έργα ξεκινούν ύστερα από καθυστερήσεις και παλινωδίες χρόνων!

Το έργο θεωρείται εμβληματικό λόγω του μεγέθους του και ασφαλώς η πιο μεγάλη επένδυση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται πως θα κοστίσει περί τα 8 δισ. ευρώ στο σύνολό του και θα δημιουργήσει 12.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και 70.000 στη φάση της ανάπτυξής του.

Το γκρέμισμα κτιρίων συνιστά την πρώτη φάση του έργου, καθώς συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτίρια, με καθημερινή έκδοση διαπιστωτικών πράξεων κατεδάφισης. Στη συνέχεια θα ανεγερθούν το καζίνο, το ξενοδοχείο και το mall και σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι δύο μαρίνες, θα διαμορφωθούν οι παραλίες και θα χτιστούν οι κατοικίες.

Η πρώτη φάση ολοκλήρωσης των έργων θα διαρκέσει 3,5 χρόνια και συνολικά το project θα είναι έτοιμο σε περίπου 7-8 χρόνια.

newsit.gr

loading...