“Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις!”

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Μετά το σερί Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, νόμων, υπουργικών αποφάσεων που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο σε όλα τα επίπεδα, η ΝΔ έχει φέρει για ψήφιση στη Βουλή ένα άθλιο, χουντικής έμπνευσης  νομοσχέδιο, για τον περιορισμό  μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, ικανοποιώντας άλλη μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Νοσταλγώντας άλλες – μαύρες εποχές θέλουν κουμανταδόρο στα σωματεία μας το χωροφύλακα! Θέλουν να τσακίζουν τις ζωές μας  και να μην κουνιέται φύλλο.

Ενισχύουν τα μέτρα καταστολής σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα μας σκληραίνει ακόμα περισσότερο, που κυβέρνηση και εργοδοσία φορτώνουν στις πλάτες μας τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίση.

Για να ντύσουν ιδεολογικά το τερατούργημα που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν εκτός όλων των άλλων κάνουν λόγο για  “ταλαιπωρία των πολλών από λίγους” άλλα αλήθεια ποιοι ταλαιπωρούνται στην πραγματικότητα και από τι;

Μήπως οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουμε με τις πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις, με μισθούς πετσοκομμένους, με σπαστά ωράρια ακόμα και τις Κυριακές;

Μήπως οι εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο από το άγριο χαράτσωμα και τον εξοβελισμό τους από τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια;

Μήπως όλα αυτά και πολλά άλλα είναι απόρροια της  αντιλαϊκής πολιτικής τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που με γνώμονα την εξασφάλιση των κερδών της εργοδοσίας σακατεύει τις ζωές μας;

Αυτά μας ταλαιπωρούν και αν σε κάτι έχει δίκιο η κυβέρνηση είναι ότι όντως οι πολλοί που ήμαστε εμείς ταλαιπωρούμαστε από μια χούφτα εργοδότες  και τις  κυβερνήσεις τους.

Δεν θα τους περάσει! Οι αγώνες μας δε θα μπουν στο γύψο! Δεν θα ζητάμε  άδεια από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της για να διαδηλώνουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε. Το δικαίωμα αυτό το έχουμε κατακτημένο με αγώνες και θυσίες και δεν το χαρίζουμε όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα μέτρα καταστολής και να πάρουν.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται, για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία  ότι  υπάρχει αγανάκτηση, προβληματισμός στους εργαζόμενους για το πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ξέρουν καλά ότι έχουμε τη δύναμη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τα αιτήματα μας, τους αγώνες μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας φιμώσει, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

loading...