Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημεία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές συνθήκες παρασκευής, και… πολλή μαγεία!
Η ζαχαροπλαστική είναι μία πολύ εξειδικευμένη και απαιτητική τέχνη, γιατί καλείται να συνδυάσει την έμπνευση µε την άριστη γεύση και τη µαζική παραγωγή µε τη σταθερά καλή ποιότητα.
Η συνταγή του καλού παραμυθιού για τους μυημένους είναι απλή: φαντασία, δημιουργικότητα και πολλή αγάπη. Η οικογένεια αποφάσισε το 2014 να πάρει την συνταγή αυτή και να την εφαρμόσει στο μεγάλο της πάθος: την ζαχαροπλαστική. Κι έτσι κάπου ανάμεσα στο όνειρο μιας οικογένειας, την χαρά των παραμυθιών και την μαγεία της ζαχαροπλαστικής δημιουργήθηκε το Μελίκρατον – Melikraton patisserie.
 
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις της εποχής είναι η δημιουργία μαγαζιών που πρωτοπορούν με νέες προτάσεις, εμμένουν στην ποιότητα των πρώτων υλών τους και εφευρίσκουν φρέσκες εμπειρίες εστίασης που χαρίζουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης στους επισκέπτες τους.
Σ’αυτά συγκαταλέγονται σαφώς και το Μελίκρατον στην Ερμούπολη της Σύρου.
Στην όμορφη Ερμούπολη στην Ελευθερίου Βενιζέλου 3, εκτυλίσσεται καθημερινά μια εμπειρία των πέντε αισθήσεων, εκεί όπου η γεύση αναστατώνεται με τα πιο σαγηνευτικά γλυκά της πόλης, εκεί που οι πανδαισίες από σοκολάτα (ποιος δε “λιώνει” για τη σοκολάτα;) μαγνητίζουν το βλέμμα. Το κεντρικό μαγαζί, στο οποίο ελληνικό και ξένο κοινό σμίγει για να απολαύσει τους γλυκούς πειρασμούς, έχει γίνει κάτι σαν ναός του γλυκού, με την πάντα χαμογελαστή, αεικίνητη και δημιουργικά ανήσυχη – σαν παιδί – ιδιοκτήτρια να εξημερώνει (και με το παραπάνω) την υπογλυκαιμία σου.
Η Νίκη, o Βασίλης και ο Στέλιος έχουν μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία και όταν αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους ζαχαροπλαστείο το μόνο όνομα που ταίριαζε καλύτερα στα μοναδικά γλυκά τους ήταν… Μελικρατον.
 
 
Σήμερα είναι το ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Ερμούπολης που αγαπάνε όλοι για τις μοναδικές γεύσεις, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση που μπορούν να προσφέρουν!
 
Δοκιμάστε τα απίστευτα, ολόφρεσκα, πεντανόστιμα γλυκά που καθημερινά δημιουργούν οι ζαχαροπλάστες. Δοκιμάστε το σπιτικό μας παγωτό, τα εντυπωσιακά γλυκά, ενώ σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε το γλυκό ή το καφέ σας στο ίδιο τους το χώρο, όπως συναντούσαμε στα τότε ζαχαροπλαστεία.
Στο Μελίκρατον μπορείς δοκιμάσεις το πρωινό σου, με τα μοναδικά σνακ. Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε λαχτάρα σας και σκέψη σας την πραγματοποιούν. Τούρτες για γάμους, γενέθλια και φυσικά όταν έχετε υπογλυκαιμία… Επίσης αναλαμβάνουν κρύο catering για δεξιώσεις  και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Τηλέφωνο: 2281080075
loading...