Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από το restart του τουρισμού χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα από τις διεθνείς πτήσεις στις Κυκλάδες, οι οποίες, κατά τη μεγάλη τους πλειοψηφία εκτελούνται στα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα, κάποιες χιλιάδες επισκεπτών του εξωτερικού έχουν φτάσει στα νησιά των Κυκλάδων με απόλυτη ασφάλεια, αυστηρή τήρηση των μέτρων που αφορούν τη δημόσια υγεία στα αεροδρόμια και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο νομός μας είναι ένας ασφαλής προορισμός και παρά τη δυσκολία των καιρών, αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος της τουριστικής κίνησης έως και τον Οκτώβρη του 2020.

Σήμερα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των διεθνών πτήσεων, οι αφίξεις του εξωτερικού παρουσιάζουν σταδιακή αύξηση. Στα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης εκτελούνται 7 με 8 διεθνείς πτήσεις καθημερινά, ενώ το νούμερο θα ανέβει σημαντικά το προσεχές διάστημα.

Η παρουσία των τουριστικών, μπορεί να μην έχει σχέση με το μέγεθος των προηγούμενων ετών, ωστόσο, αρχίζει να γίνεται αισθητή στα νησιά, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας.

Παράλληλα, με αυξητικές τάσεις κινείται – σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα – η κίνηση του εγχώριου τουρισμού στις Κυκλάδες η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα.

loading...