Αγαπητέ φίλε Νίκο Ζουρνατζίδη

Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε την μεγάλη καταστροφή από πυρκαγιά στο χώρο των μαθημάτων σου χορού με αποτέλεσμα να καούν οι φορεσιές σου και τα βιβλία σου. Κόποι, αγώνες, τρέξιμο, έξοδα ετών μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν όλα. Είναι σαν να κάηκε το σπίτι σου με όλα τα υπάρχοντά σου. Είναι μεγάλος ο πόνος όταν αντικρίζεις τις πανέμορφες φορεσιές και τα βιβλία σου να γίνονται στάχτη.

Πονάμε και εμείς μαζί σου γιατί καταλαβαίνουμε απόλυτα, ότι ο αγώνας σου , η αγάπη σου για την παράδοση να έχουν αυτό το άσχημο αποτέλεσμα. Το μόνο που μπορώ να σου πω φίλε Νίκο, συνέχισε, μην απογοητεύεσαι, η αγάπη σου για την παράδοση θα σου δώσει δύναμη ,κουράγιο να το ξεπεράσεις και να συνεχίσεις αυτή την τεράστια προσπάθεια για την διάδοση και διάσωση των Ποντιακών χορών .

Είσαι γνωστός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Είσαι όπως σε ονομάζω ο δάσκαλος των δασκάλων στους Ποντιακούς χορούς. Είσαι ο άνθρωπος που εδραίωσες τους Ποντιακούς χορούς στην Ελλάδα. Είσαι ο άνθρωπος που τιμήθηκες αμέτρητες φορές για την έρευνά σου. Είσαι ο άνθρωπος που σε έχει ανάγκη η Ελλάδα. Είσαι ο άνθρωπος που σε έχει ανάγκη ο Πόντος. Για αυτό Νίκο συνέχισε με την ίδια, αγάπη, με τον ίδιο ζήλο αυτό που κάνεις τόσα χρόνια, Υπεύθυνα, αυθεντικά. Σε έχουμε ανάγκη.

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ είμαστε Κοντά σου κι αν κάτι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε.

Θα κάνω μια ίσως φανεί παράξενη έκκληση. Οι περισσότεροι Ποντιακοί Σύλλογοι για να μην πω όλοι, έχουν συνεργαστεί μαζί σου και τους έχει δώσει την εμπειρία σου, τα φώτα σου και τα στοιχεία σου. Τους Παρακαλώ να σου δωρίσουν από μία παραδοσιακή φορεσιά ώστε να φτιάξεις ένα αρχικό βεστιάριο. Θα είναι μια μεγάλη ψυχική ανάταση για σένα για να συνεχίσεις αυτό που αγαπάς και πονάς, αγαπητέ  φίλε Νίκο.

                                     Συνέχισε Νίκο, σε έχουμε ανάγκη

                               Ο Φίλος σου και μαθητής σου Νίκος Σολάρης

 

loading...