Στο πιο κρίσιμο στάδιο φαίνεται ότι βρισκόμαστε αναφορικά με  τη συνέχιση ή μη των εργασιών επισκευής και αναβάθμισης του ανοιχτού γυμναστηρίου στα Πευκάκια Ερμούπολης.

Όπως είναι γνωστό, το έργο «μπλόκαρε» στα γρανάζια της αρχαιολογίας και λίγο μετά την έναρξή του δόθηκε εντολή για άμεση αναστολή των εργασιών από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία, δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή του γυμναστηρίου βρίσκονται αρχαία ευρήματα.

Ο φάκελος του έργου εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβληθεί στο Τοπικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων το οποίο θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη των εργασιών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αλιφραγκής γνωστοποίησε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα εξετάσει το θέμα στην επόμενή του συνεδρίαση, στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος ως αναπληρωματικό μέλος, εκπροσωπώντας το Δήμο.

Ο κ. Αλιφραγκής, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και την ανησυχία του για το μέλλον του έργου και ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ζητηθεί από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού η έναρξη ανασκαφικών εργασιών για τη διάσωση των αρχαιοτήτων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως ο ίδιος έκανε σαφές ξεκάθαρα χωρίς την παραμικρή υπεκφυγή, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής των εργασιών.

loading...