Στο άκουσμα της λέξης Μύκονος δικαιολογημένα όλοι φέρνουμε στο νου εικόνες ξέφρενης διασκέδασης σε δημοφιλή κλαμπ και ατελείωτα καλοκαιρινά πάρτι σε πολύβουα και πολυπληθή beach bars.

Ωστόσο, η Μύκονος δεν είναι μόνο αυτό. Αν έχει κανείς την διάθεση να ανακαλύψει και το άλλο της πρόσωπο, το πιο αυθεντικό και πιο ήρεμο, μπορεί να βρει γωνιές που πραγματικά θα του προσφέρουν διακοπές απίστευτης γαλήνης και ηρεμίας, ακόμη κι αν βρίσκεται στο δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων.

Μία από αυτές και η παραλία Μερχιάς, σε απόσταση 8 χλμ. από την Άνω Μερά, στο σχετικά υπανάπτυκτο βόρειο τμήμα του νησιού. Προσεγγίζεται σχετικά δύσκολα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής μέχρι εδώ είναι χωματόδρομος. Ωστόσο, αξίζει κανείς να μπει στον κόπο και να την επισκεφτεί γιατί αυτό που του προσφέρει είναι δυσεύρετο στο νησί των Ανέμων.

Απομονωμένα μακροβούτια με μοναδικούς «μάρτυρες» τα βαθιά και καθαρά νερά του Αιγαίου και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ακριβώς απέναντι. Η παραλία δεν έχει καμία οργάνωση, γι αυτό όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι με τα απολύτως απαραίτητα.

Μονάχα λιγοστά αρμυρίκια προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά τους στους λουόμενους, ενώ μικρά λευκά σπιτάκια ψαράδων προσθέτουν μια γραφική πινελιά στο όλο σκηνικό.

loading...