Το Ξενοδοχείο μας επειδή έχει υπάρξει αποδέκτης παραπόνων από επισκέπτες και δημότες σχετικά με την γενικότερη διαχείριση τις παραλίας στο Αχλάδι και στα πλαίσια της λειτουργίας μας με σεβασμό στο περιβάλλον και τους όρους κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησης μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ενέργειες μας.

Το 2018 ως όμορη του αιγιαλού επιχείρηση αιτηθήκαμε 100τμ από την παραλία για τοποθέτηση ομπρελών. Στον χώρο μπροστά στο Ξενοδοχείο τοποθετήθηκαν σε αρμονία με την αισθητική του χώρου 10 υφασμάτινες ομπρέλες χωρίς να απαιτείται χρέωση για την χρήση τους.  Ας σημειώσουμε εδώ ότι είχαμε εξαρχής το δικαίωμα για κατάληψη του διπλάσιου χώρου αλλά αποφασίσαμε να μην το χρησιμοποιήσουμε για να συμβάλλουμε σε μια πιο ισορροπημένη εγκατάσταση, για τον μικρό όρμο του Αχλαδιού.

Τον Μάρτιο του 2018 ο Δήμος Σύρου αποφασίζει να αποδεχτεί δωρεά 10 ομπρελών ιδιώτη για τοποθέτηση στην παραλία. Τοποθετούνται ψάθινες ομπρέλες διαμέτρου 4 μέτρων μαζί με άλλες ποικιλόμορφες ομπρέλες στην μία πλευρά της παραλίας.

Τον Ιούλιο του 2018 ενημερωνόμαστε ότι κατόπιν αιτήματος κατοίκων ο Δήμος Σύρου αποφασίζει να τοποθετηθούν ακόμη περισσότερες δημοτικές ομπρέλες στο Αχλάδι.

Ως επιχείρηση επισημαίνουμε στον Δήμο ότι δεν είναι ορθή διαχειριστική πρακτική η τοποθέτηση ανομοιόμορφων ομπρελών πακτωμένων στην παραλία.

Την φετινή χρονιά σε επικοινωνία που έχουμε με την Δημοτική αρχή αλλά και την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων συμφωνούμε ότι και λόγω των αυστηρών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα πρέπει να γίνουν υπερβολές όσον αφορά την τοποθέτηση των Δημοτικών ομπρελών.

Παρόλη την υποχρέωση του Δήμου για διαφύλαξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού και τα σχετικά αιτήματα των κατοίκων, ενημερωνόμαστε ότι υπήρξε απόφαση να δημοπρατηθεί προς ιδιωτική χρήση νέο τμήμα του αιγιαλού. Ποιος πήρε άραγε αυτήν την απόφαση;

Με επιστολές μας ζητάμε από τον Δήμο Σύρου, να προβεί σε πρωτοβουλίες ευπρεπισμού τις παραλίας, να φυτευτεί σκιώδης βλάστηση όπου ενδείκνυται και να μην τοποθετηθούν και πάλι ανομοιογενείς, πακτωμένες δημοτικές ομπρέλες καταλαμβάνοντας υπερβολικά τον κοινόχρηστο χώρο.

Η επιχείρηση μας με νέα της αίτηση έχει ζητήσει μεταβολή της παραχώρησης που δικαιούται για την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Η αίτηση μας δεν διεκπεραιώθηκε ποτέ από τους υπαλλήλους του Δήμου. Ως συνέπεια η διεκπεραίωση παραπέμπεται στην Κτηματική υπηρεσία και τα έσοδα από την τριετή μίσθωση χάνονται από τα ταμεία του Δήμου Σύρου. Ποιος πήρε άραγε και αυτή την απόφαση;

Τέλος Ιουνίου έρχεται συνεργείο του Δήμου το οποίο παρόλες τις αρχικές διασαφηνίσεις της Δημοτικής αρχής και της Κτηματικής υπηρεσίας και πριν ολοκληρωθούν οι παραχωρήσεις χρήσης του αιγιαλού τοποθετεί σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας που απομένει, 7 ομπρέλες ποικίλλων σχεδίων και διαστάσεων με σκισμένα καπέλα και σκουριασμένα σίδερα σκελετών. Και αυτή η απόφαση προέρχεται από κάποιον έγκυρο σχεδιασμό για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής;

Πραγματικά λυπόμαστε που παρόλες τις προσπάθειες μας για ήπια τουριστική ανάπτυξη χωρίς αρνητικές επιδράσεις στον περιβάλλοντα χώρο, όσον αφορά το μερίδιο που μας αναλογεί, το τελικό αποτέλεσμα φανερώνει την αδυναμία των αρμοδίων να καταλήξουν σε μία αποδοτική διαχείριση και μία ικανοποιητική για τον Δημότη αλλά και τον Τουρίστα εικόνα και λειτουργικότητα, της κατά τα άλλα ιδιαίτερα γραφικής και φιλόξενης παραλίας του Αχλαδιού. Ευελπιστούμε στις άμεσες ενέργειες της Δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση της εικόνας της παραλίας.

Αλέξανδρος Μπόλιας

Ξενοδοχείο Έμιλυ

Αχλάδι

 

loading...