Το δημαρχιακό μέγαρο Ερμούπολης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μνημεία της Σύρου, καθώς, εκτός από τη στέγαση και τη λειτουργία υπηρεσιών, θεωρείται διαχρονικός πώλος έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι εντυπωσιάζονται με το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ερνέστο Τσίλλερ.

Φέτος, η διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια είναι η αλλαγή δεδομένων ως προς τη δυνατότητα επισκέψεων. Παρά το γεγονός ότι το ιστορικό μνημείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων προσελκύει σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που επιλέγουν την Σύρο για να κάνουν τις διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου θα λειτουργεί με ωράριο δημόσιας υπηρεσίες, περιορίζοντας αισθητά τη δυνατότητα επισκέψεων.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ανακοινώθηκε το θερινό ωράριο λειτουργίας των πολιτιστικών και επισκέψιμων χώρων της Ερμούπολης και της Σύρου γενικότερα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το δημαρχιακό μέγαρο θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως και τις 16:00. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει κλειστό τα Σαββατοκύριακα, όπως και τα απογεύματα των καθημερινών ημερών.

Το συγκεκριμένο θέμα καυτηρίασε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Θωμαή Μενδρινού, καταθέτοντας γραπτό ερώτημα προς τη δημοτική αρχή. Όπως επεσήμανε η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας, ειδικά τις θερινές περιόδους, το δημαρχιακό μέγαρο ήταν επισκέψιμο και ανοιχτό για το κοινό όλα τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές είχε διευρυμένο ωράριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Δήμου επικαλείται την υποστελέχωση και την έλλειψη προσωπικού, φαινόμενα το οποία αποτελούν το μεγαλύτερο “αγκάθι” στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

loading...