Διατηρούνται οι ισχύοντες περιορισμοί μεταφοράς επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας  τουλάχιστον έως και τις 4 Αυγούστου.

Παρά τις προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για αύξηση της μεταφορικής δυνατότητας των πλοίων, αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με ανώτερο όριο το 65%.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, η αύξηση του ορίου στο 80 με 85% θεωρούνταν σχεδόν δεδομένη και απλά αναμένονταν οι επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο, η άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων covid-19 η οποία έχει παρουσιαστεί τα τελευταία 24ωρη στη χώρα, φαίνεται να ανέτρεψε την κατάσταση.

Έτσι, με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας έγινε γνωστό ότι, έως και τις 4 Αυγούστου η μεταφορά επιβατών δε μπορεί να ξεπεράσει το 65% της συνολικής δυναμικότητας των πλοίων.

Επίσης, εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα πλοία, όπως και οι απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να επαναξιολογηθούν τα δεδομένα και να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ενόψει των της συνέχειας του Αυγούστου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει γενική ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων στα πλοία, μιας και δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα.

loading...