γιατρούς, νοσοκομείο, περιφερειακά ιατρεία Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ανατροπή στο χτεσινό περιστατικό της Νάξου. Το δεύτερο τεστ που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Νάξου, σύμφωνα με πληροφορίες βγήκε αρνητικό. Η ανάλυση και των δειγμάτων διενεργήθηκε στο μοριακό αναλυτή (PCR) που  έχει το ΓΝ-ΚΥ Νάξου και τα αποτελέσματα ήταν και τα δύο αρνητικά.

Το Cyclades24.gr, ήρθε σε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Μιχάλη Παράβαλο, οποίος μας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας.

”Παρακολουθούμε στενά το περιστατικό και είμαστε καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Το γεγονός αυτό δε μας προκαλεί καμία ανησυχία διότι ανά πάσα ώρα και στιγμή βρισκόμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε πιθανά κρούσματα και να διαφυλάξουμε την δημόσια Υγεία. Ανησυχητικό θα ήταν να μην υπήρχε κανένα σχέδιο δράσης και ετοιμότητας, απο τη στιγμή όμως που υπάρχει τόσο οι πολίτες όσο και επισκέπτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων ευχαριστεί τόσο τους Ξενοδόχους που πρόσφεραν τις επιχειρήσεις τους για Ξενοδοχεία Καραντίνας, όσο και τους τοπικούς φορείς για την άρτια αντιμετώπιση και ετοιμότητα που τους κατέχει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.”

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Νάξου:

Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος).

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη. Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα.

Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία.

loading...