“Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το τουρκικά αλιευτικά

"Προστατεύονται από τις κακές καιρικές συνθήκες" αναφέρει η ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που το βίντεο που δημοσιεύει το cyclades24 δείχνει ξεκάθαρα ότι ψαρεύουν

“Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το τουρκικά αλιευτικά

Ανακοίνωση σχετικά με τα τουρκικά αλιευτικά που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες κοντά σε Σύρο και Μύκονο εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Ωστόσο, η απάντηση του Αρχηγείου είναι… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, καθώς αναφέρει πως τα τουρκικά αλιευτικά προστατεύονται από τις κακές καιρικές συνθήκες!

Ωστόσο την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος διαψεύδει πανηγυρικά το βίντεο που δημοσίευσε το cyclades24, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον ένα από τα αλιευτικά ψαρεύει κανονικότατα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η ΕΛΜΕ Θήρας καλεί τους εκπαιδευτικούς να σταθούν αλληλέγγυα στους πυρόπληκτους

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.