Τρία κρούσματα covid-19 στην Σύρο – Ήπιας μορφής και τα τρία

23 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού τα οποία επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από τα 23 νέα κρούσματα τα 11 προέρχονται από ταξιδιώτες (οκτώ από πτήσεις και τρεις πρόσφυγες που έφτασαν στη Λέσβο)

Τα υπόλοιπα 12 εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές: Έξι στην Καστοριά, τρία στη Σύρο (προχθές είχαμε το πρώτο κρούσμα στο νησί), δύο στην Παραμυθιά και ένα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24, τα τρία κρούσματα της Σύρου εντοπίζονται μέσα από συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, είναι ήπιας μορφής και σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα το οποίο καταγράφηκε πριν μερικά 24ωρα.

Γιατί δεν ανακοινώνονται επίσημα οι περιοχές με τα κρούσματα 

Καθημερινά, στις 6 το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ εκδίδει επίσημη ανακοίνωση με τα ημερήσια κρούσματα covid-19 στη χώρα. Ωστόσο, στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις δεν αναφέρονται οι περιοχές στις οποίες παρουσιάστηκαν τα κρούσματα.

Στη συνέχεια, στελέχη του ΕΟΔΥ ενημερώνουν εκπροσώπους μεγάλων ΜΜΕ της χώρας για την ταυτότητα και τη γεωγραφική περιοχή των κρουσμάτων, χωρίς να εκδίδεται κάποια επίσημη ανακοίνωση γι αυτό. Εν συνεχεία, από τα κεντρικά ΜΜΕ μεταδίδεται η είδηση με τις περιοχές που καταγράφηκαν τα κρούσματα της ημέρας.

Ανεβαίνει ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ελλάδα 

Με βάση την έκτη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19 που αφορά το διάστημα 17-25 Ιουνίου, παρατηρείται επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων στην Ελλάδα που πλέον διαμορφώνεται στα 22 κρούσματα ανά ημέρα, από 13 στην προηγούμενη έκθεση. Η πλειοψηφία των ημερήσιων κρουσμάτων προέρχεται κατά κανόνα από τη συρροή της Ξάνθης, με επίκεντρο τον Εχίνο. Επίσης, αξιοσημείωτες εστίες εντοπίζονται στην Ροδόπη, με επίκεντρο τον οικισμό Αγιάσμου, και την Θεσπρωτία, με επίκεντρο την Παραμυθιά.