Τα ΚΤΕΟ υπάρχουν για να ελέγχουν τα οχήματα μας με πρωταρχικό στόχο την διαπίστωση της καταλληλότητάς του κάθε οχήματος να κινείται στο οδικό μας δίκτυο με ασφάλεια. Στόχος είναι να συμβάλλουμε όλοι στην οδική ασφάλεια της χώρας μας και να μεταδώσουμε το συναίσθημα της ευθύνης και της ασφάλειας στις επόμενες γενιές.

Τι σημαίνουν τα αρχικά ΚΤΕΟ;

Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

Τι ελέγχουν τα ΚΤΕΟ;

Εξωτερικός οπτικός έλεγχος του οχήματος για οξειδώσεις και χτυπήματα που αναδεικνύει και τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου.  Αμέσως μετά, ελέγχεται αν το αυτοκίνητο διαθέτει τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φαρμακείο.
Ακολουθεί ο έλεγχος των ελαστικών.
Στη συνέχεια ελέγχεται ο κινητήρας και ο αριθμός πλαισίου που φέρουν όλα τα οχήματα.
Η μέτρηση των εκπεμπόμενων ρύπων (καυσαερίων) είναι υποχρεωτική για όλα τα οχήματα κάθε φορά που περνούν ΚΤΕΟ και δεν χρεώνεται επιπλέον. Είναι μέρος του Τεχνικού Ελέγχου.
Επόμενος Έλεγχος  η σύγκλιση και απόκλιση του διευθυντηρίου άξονα, το σύστημα αναρτήσεων,  ακολουθούν οι μετρήσεις των αμορτισέρ, όπως και η απόδοση των φρένων και του χειρόφρενου. Τέλος, η σύγκλιση/απόκλιση των τροχών μετριέται και στον πίσω άξονα.
Μέτρηση των φώτων και έλεγχος όλων των λαμπτήρων του οχήματος.
Έλεγχος του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια ειδικής ράμπας (λάκκος).

Την προηγούμενη φορά έβγαλα το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε δημόσιο ΚΤΕΟ, μπορώ για τον επόμενο έλεγχο να πάω σε ιδιωτικό;

Μπορείτε να περάσετε το όχημά σας σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θέλετε ανεξαρτήτως το που περάσατε την προηγούμενη φορά (π.χ. άλλο Ιδιωτικό ή Δημόσιο ΚΤΕΟ). Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν την ίδια ισχύ με αυτή του δημοσίου.

Έχω περάσει Τεχνικό ‘Eλεγχο σε ένα Ιδιωτικό ΚΤΕΟ και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Μπορώ να το περάσω σε διαφορετικό ΚΤΕΟ; Η νομοθεσία το επιτρέπει;

Φυσικά και μπορείτε. Ο ιδιωτικός τομέας δημιουργήθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στην παροχή υπηρεσιών των ΚΤΕΟ, οπότε είστε ελεύθερος να επιλέξετε με γνώμονα την τιμή ή την καλύτερη εξυπηρέτηση που θα βρείτε.

Το όχημά μου δεν πέρασε τον Τεχνικό Έλεγχο και έχω πάρει προθεσμία 30 ημέρες για να το φέρω για Επανέλεγχο. Αφού επισκευάσω τις ελλείψεις όμως θα λείπω εκτός του νομού που διαμένω, τι κάνω;

Ακόμα και για τον Επανέλεγχο του οχήματος σας μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε Ιδιωτικό ή Δημόσιο ΚΤΕΟ θέλετε. Όλα τα ΚΤΕΟ έχουν σύστημα μηχανογράφησης συνδεδεμένο με το υπουργείο μεταφορών, οπότε και πάλι σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε εσείς το ΚΤΕΟ που επιθυμείτε για τον Τεχνικό Έλεγχο του οχήματος σας.

Μπορεί να φέρει το όχημα κάποιος άλλος αν δε μπορεί ο ιδιοκτήτης;

Οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει το όχημα για ΚΤΕΟ η για Κάρτα Καυσαερίων, δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Χρειάζεται όμως να έχει μαζί του κάποιο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Καθυστέρησα να φέρω το όχημα μου για έλεγχο και ξέρω ότι έχω πρόστιμο, που μπορώ να το πληρώσω;

Τα πρόστιμα καταβάλλονται στα ΚΤΕΟ με τη μορφή ηλεκτρονικών παραβόλων (e-παράβολα) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του taxis. Στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Κυκλάδων τα παράβολα αυτά θα σας τα εκδώσουμε εμείς χωρίς να επιβαρυνθείτε με επιπλέον διαχειριστικό κόστος.

Στο ΚΤΕΟ μας οι υπηρεσίες θα παρέχονται μόνο κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  

Παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, όλων των κατηγοριών οχημάτων, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από Σάββατο 07-03-2020 έως και Κυριακή 03-05-2020.

Αναλυτικά η Παράταση και τα παραδείγματα στο blog  του site μας. Καλέστε μας για πληροφορίες και ραντεβού!

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 17:00

ΙΚΤΕΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΙΚΕ
Τεχνικός Έλεγχος Οχημάτων
Πάγος Σύρου
Τηλ: 22810 75750     22810 75751
Fax: 22810 75751
 kteokykladon.gr

loading...