Ο πρώτος για φέτος καλοκαιρινός γύρος του Αιγαίου με το πανί και τον άνεμο Aegean Cargo Sailing έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ria 1 τύπου Dufour Gibsea 51  θα ξεκινήσει από την Πάρο αύριο το πρωί και θα πλεύσει προς τη Σύρο, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Το πλήρωμα του σκάφους θα περιηγηθεί σε τοπικές μονάδες παραγωγής του νησιού, με σκοπό την ενημέρωση των ντόπιων παραγωγών, την παραλαβή προϊόντων και δειγμάτων και την προώθηση εμπορικών δεσμών με άλλα νησιά αλλά και με αγορές του εξωτερικού.

Όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος επισκεπτόμαστε νησιά του Αιγαίου και συλλέγουμε ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας που μεταφέρουμε οικολογικά με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά σε άλλα νησιά, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα. Στο σκάφος υπάρχουν ηλιακά πάνελ με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο, για τη διατήρηση των ευπαθών προϊόντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης μαζί μας έχουμε ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT.bike για να κάνουμε τις χερσαίες μεταφορές προϊόντων όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο δεύτερος γύρος Aegean Cargo Sailing προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sailmed.org

loading...