Ξεκίνησε η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων της Σύρου την Δευτέρα 1η Ιουνίου μετά την άρση των απαγορεύσεων. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα οποία λειτουργούν μόνο στην περιοχή της Ερμούπολης.

Όλες οι επιχειρήσεις τηρούν κατά γράμματα τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των ξενοδοχείων το οποίο θα ισχύσει για τη φετινή τουριστική περίοδο και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες του καλοκαιριού.

Η κίνηση, στην παρούσα φάση είναι περιορισμένη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της επικράτειας, καθώς οι κρατήσεις βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και αφορούν – σχεδόν – αποκλειστικά τον εγχώριο τουρισμό.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου τα δεδομένα αναμένεται να διαφοροποιηθούν προς το καλύτερο. Ειδικότερα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η ζήτηση αναμένεται αυξημένη και δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα επιλέξουν την Σύρο για τις διακοπές τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σταδιακή ομαλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου ξεκινά από την Τετάρτη 3 Ιουνίου, αν και τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε περίπτωση τροποποίησης του πρωτοκόλλου μεταφοράς επιβατών στα πλοία, πιθανολογείται η αύξηση δρομολογίων με την ελπίδα να ξεκινήσουν ταξίδια και τα ταχύπλοα.

Η Σύρος, ειδικά φέτος, ποντάρει κυρίως στον εγχώριο τουρισμό ο οποίος έχει ένα σημαντικό κίνητρο να κάνει διακοπές, καθώς αυξήθηκαν θεαματικά οι δικαιούχοι των προγραμμάτων «Κοινωνικού Τουρισμού».

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα του νησιού, αυτά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις 15 Ιουνίου. Είναι γεγονός ότι ορισμένες εποχιακές επιχειρήσεις δε θα λειτουργήσουν κατά τη φετινή σεζόν κι αυτό δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα. Αντικειμενικός στόχος για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι να περιορίσει όσο το δυνατόν τις απώλειες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

loading...