Μια σημαντική απώλεια καταγράφεται για τον Φοίνικα Σύρου, λίγο πριν την έναρξη των ημιτελικών της Volley League που θα γίνουν στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, καθώς δε θα έχει στη διάθεση του τον Φιλίπ Στοΐλοβιτς. Η υπόθεση του Σέρβου αθλητή μπορεί να σχετίζεται με τον κορωνοϊό, όμως αποδεικνύει, ότι η αντιμετώπιση κρουσμάτων στην Σύρο γίνεται με τη δέουσα σοβαρότητα και την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα διασποράς και να προστατευθεί η δημόσια υγεία κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Σέρβος ακραίος παρέμεινε στη Σύρο, αφού η σύζυγος του (έφτασε στην χώρα μας την προηγούμενη Πέμπτη), βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό από το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε με την άφιξη της στην Αθήνα από διεθνή πτήση (τα αποτελέσματα βγήκαν μία ημέρα αργότερα, ενώ η ίδια είχε φτάσει στο νησί των Κυκλάδων). Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα covid-19 που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στην Σύρο και η διαχείρισή του υπήρξε πραγματικά υποδειγματική, προς αποφυγήν της διασποράς του ιού.

Ο παίκτης τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών όπως προβλέπεται από τους υγειονομικούς κανόνες, οι οποίοι στην Σύρο και στη συγκεκριμένη περίπτωση εφαρμόστηκαν κατά γράμμα και με απόλυτη ακρίβεια, ενώ σε άλλες περιοχές δε συμβαίνει το ίδιο.

Κατά τα άλλα, είναι αυτονόητο ότι σήμανε συναγερμός στην ομάδα της Σύρου, ωστόσο τα τεστ για τον COVID-19 στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι παίκτες και το τεχνικό team του Φοίνικα, αλλά και ο ίδιος ο Στοΐλοβιτς ήταν αρνητικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όμως, για προληπτικούς λόγους, ο παίκτης παραμένει σε καραντίνα, ενώ η κατάσταση υγείας της συζύγου του είναι πολύ καλή, καθώς νόσησε ήπια τον κορωνοϊό και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

loading...