Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια για έναν κόσμο που αλλάζει, έναν κόσμο αειφορίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον"

Χορηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενός κοντέινερ, που θα χρησιμοποιηθεί για τη αυξημένες ανάγκες της συλλογής φθαρμένων ρούχων και υποδημάτων

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το θέμα για το 2020 είναι: «Ώρα για τη Φύση». Τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που καθιστά τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, όλα προέρχονται από τη φύση. Είναι η φύση που μας στέλνει το μήνυμα: Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε τη φύση.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας πλήρη επίγνωση της αξίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, ως ζωτικού χώρου ανάπτυξης όλων των μορφών της ζωής, αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εμπέδωσης της ορθής περιβαλλοντικής παιδείας και αγωγής. Ιδιαίτερα δε, εστιάζει στον καθοριστικό τομέα της ανακύκλωσης, δηλαδή της συστηματικής συλλογής, της διαλογής, της επανάκτησης και της επεξεργασίας χρήσιμων υλικών από τα απορρίμματα, με σκοπό την παραγωγή νέων προϊόντων.

Η ανακύκλωση μπορεί να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής σκοπιάς, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας που έχουν ανταποκριθεί όλο αυτό το διάστημα με τόση αγάπη, υπευθυνότητα και ευαισθησία στις προσπάθειές μας, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην κυκλική οικονομία αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, προκειμένου να εξοικονομούνται πρώτες ύλες και ενέργεια και να μειώνονται οι όγκοι απορριμμάτων που οδηγούνται σε κέντρα τελικής διάθεσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την ευγενική χορηγία στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενός κοντέινερ, που θα χρησιμοποιηθεί για τη αυξημένες ανάγκες της συλλογής φθαρμένων ρούχων και υποδημάτων.

Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια για έναν κόσμο που αλλάζει, έναν κόσμο αειφορίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ξεκίνησε η εβδομάδα χωρίς πλαστικές σακούλες στην Σύρο