Η Μύκονος ετοιμάζεται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι, όχι μόνο σε επίπεδο τουριστικής κίνησης, η οποία δυστυχώς θα είναι μειωμένη λόγω των έκτακτων συνθηκών της εποχής,  αλλά και στον τομέα αστυνόμευσης, μιας και τα δεδομένα διαφοροποιούνται προς τη θετική κατεύθυνση.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου αναβαθμίζεται διοικητικά και στο νησί δημιουργείται Αστυνομική Υποδιεύθυνση, με στόχο να αυξηθεί η δύναμη των υπηρετούντων αστυνομικών και να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά φαινόμενα εγκληματικότητας τα οποία παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Οργανωμένες ομάδες, κυκλώματα και παραρτήματα διεθνούς μαφίας, έδρασαν σχεδόν ανεξέλεγκτα στη Μύκονο, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» τους δείκτες της εγκληματικότητας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναγκάστηκε να καταρτίσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των άκρως επικίνδυνων καταστάσεων. Μπορεί η Μύκονος να είναι ένας διαχρονικός τουριστικός κολοσσός, ωστόσο, το φαινόμενο της έντονης εγκληματικότητας αποτέλεσε λόγο δυσφήμησης, εξαιτίας των κινδύνων και την απειλή για τη δημόσια ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα του Δήμου Μυκόνου και της τοπικής κοινωνίας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλάζει το μοντέλο αστυνόμευσης ενισχύοντας με ανθρώπινο δυναμικό την ασφάλεια του νησιού και αναβαθμίζοντας την παροχή υπηρεσιών και τις πρακτικές αστυνομικής δράσης. Στην ουσία, δημιουργείται μια καινούργια αστυνομία με σύγχρονα μέσα και με περισσότερα και εμπειρότερα στελέχη.

 

Απ’ την πλευρά του, ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, παραχώρησαν στην Ελληνική Αστυνομία, κτιριακή εγκατάσταση η οποία βρίσκεται στο παλιό λιμάνι, ώστε να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης. Την περίοδο που διανύουμε, οι εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς και πολύ σύντομα, η Μύκονος, θα γίνει έδρα ενός νέου αστυνομικού διοικητηρίου, το οποίο, εφόσον ενισχυθεί με το κατάλληλο δυναμικό και εξοπλισμό, θα ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας.

«Σε λίγες εβδομάδες ένα διαχρονικό αίτημα της Μυκόνου θα γίνει πραγματικότητα και στο νησί θα υπάρχει ενιαίο επιχειρησιακό της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλοί περισσότεροι αστυνομικοί», δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κων/νος Κουκάς, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την θετική ανταπόκρισή τους στο δίκαιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας του νησιού, ώστε να καταστεί το νησί των ανέμων ένας ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες και να απαλλαγούν οι μόνιμοι κάτοικοι από τους κινδύνους της εγκληματικότητας.

loading...