Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε ανακοίνωση, με σκοπό την αποκατάσταση του Αστυφύλακα Χαβιαρλή Μιχαήλ του Φωτίου, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία του Νομού Κυκλάδων και είχε κατηγορηθεί για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως: η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η πλαστογραφία για οικονομικό όφελος, η διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα για κερδοσκοπικούς λόγους κ.α.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος αθωώθηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για τα αδικήματα:

  • της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από την χώρα υπηκόων τρίτης χώρας που δεν υποβλήθηκαν στον έλεγχο του άρθρου 5 Ν.4251/2014, από περισσότερους των δύο υπαιτίους, που ενήργησαν από κοινού και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση,
  • της κατάχρησης εξουσίας και της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση,
  • της πλαστογραφίας με χρήση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με όφελος άνω των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και
  • της συγκρότησης κατ’ εντολή σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων του άρθρου 216 Π.Κ. και της διευκόλυνσης της παράνομης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από κερδοσκοπία.

Τα αδικήματα αυτά είχε κατηγορηθεί ότι διέπραξε κατά τα έτη 2012-2014 όταν υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαντορίνης.

Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του προαναφερόμενου Αστυφύλακα.

loading...