Η ερώτηση κατατέθηκε από τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο προς τον Υπουργό Υγείας και αφορά την ανάγκη στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της Σίφνου, η δημοτική αρχή της νήσου πρότεινε στην αρμόδια πολιτική ηγεσία μια σειρά ενεργειών για την άμεση και ολοκληρωμένη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού. Συγκεκριμένα, ζητούνται η δημιουργία μιας επιπλέον θέσης αγροτικού ιατρού, η έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη της υφιστάμενης κενής οργανικής θέσης Διευθυντή με ειδικότητα παιδιάτρου και με μισθολογικό κλιμάκιο Επιμελητή Α’, ώστε να λειτουργεί κίνητρο για την πρόκληση ενδιαφέροντος, η κάλυψη σε μόνιμη βάση μίας θέσης ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου, η κάλυψη μίας θέσης ΤΕ νοσηλευτή/νοσηλεύτριας και η κάλυψη σε μόνιμη βάση μίας θέσης προσωπικού καθαριότητας. Επιπλέον, ζητείται η μέριμνα για την διασφάλιση της δυνατότητας αεροδιαμετακομιδής για τα σοβαρά κατεπείγοντα περιστατικά, που δεν μπορούν να καλύψουν οι τοπικές δομές Υγείας του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι, στο ως άνω νησί διαμένουν μόνιμα πάνω από 500 παιδιά και οι άνω των 70 ετών κάτοικοι ανέρχονται στους 973.

Σημειώνεται, δε, επιπλέον ότι, κατά τους χειμερινούς μήνες, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά είναι ανεπαρκής, ενώ κατά τους αντίστοιχους καλοκαιρινούς, ο αριθμός των συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, αλλά και ο συνολικός αριθμός όσων διαμένουν στη Σίφνο υπερ-πολλαπλασιάζεται. Επισημαίνεται, επίσης ότι, οι συμβάσεις, αφενός, του τωρινού υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου και αφετέρου, της τωρινής υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ νοσηλεύτριας έχουν ισχύ ως τις 17 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η σύμβαση του τωρινού υπαλλήλου καθαριότητας έχει ισχύ ως τις 31 Ιουλίου 2020.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε άμεσα τα προαναφερθέντα αιτήματα των κατοίκων της Σίφνου για στελέχωση του ιατρείου του νησιού τους με τις ιατρικές ειδικότητες και τις άλλες αναγκαίες ειδικότητες υπαλλήλων, ως άνω, προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι του νησιού από την υγειονομική ανασφάλεια, που εύλογα έχει προκληθεί και διαχυθεί στην τοπική κοινωνία, λόγω της πρόσφατης πανδημίας του κορωνοϊού;
  2. Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την δυνατότητα διακομιδής των σοβαρών και κατεπειγόντων περιστατικών από το ως άνω νησί απευθείας σε νοσοκομείο της Αττικής, καθώς, το κοντινό Νοσοκομείο της Σύρου δεν διαθέτει την πλήρη υποδομή χειρισμού τους, ελλείψει των κατάλληλων ιατρικών ειδικοτήτων ή μέσων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

loading...