Για την κατάσταση ετοιμότητας των νησιών να αντιμετωπίσουν θετικά κρούσματα κορωνοϊού μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Σύρου, Νικόλαος Λειβαδάρας και ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος.

Ο δήμαρχος Σύρου υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο πως θα υπάρξουν κρούσματα στα νησιά το καλοκαίρι, σημειώνοντας την αυξημένη ευθύνη του καθενός να λαμβάνει τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Παράλληλα, ο κ. Λειβαδάρας αναφέρθηκε και στα κρούσματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο νησί, σημειώνοντας ότι έμαθε για την υπάρξή τους από τα ΜΜΕ. «Δεν επικοινώνησε κανείς με το δήμο, την αντιπεριφέρεια ή το νοσοκομείο» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως έφτασε να τηλεφωνήσει στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να στοχοποιείται το νησί» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σύρου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τήνου υποστήριξε ότι οι δήμοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό, ωστόσο σημείωσε ότι βασικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη που θα πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης.

«Δεν μπορούμε να είμαστε αστυνόμοι όλο το 24ωρο» ξεκαθάρισε ο κ. Σιώτος, προσθέτοντας ότι μέχρι τη δύση του ηλίου όλα γίνονται όπως πρέπει, αλλά μετά το ποτό χαλαρώνει τους ανθρώπους.

loading...