ΣΕπίκαιρη, Ερώτηση, βουλευτή Κυκλάδων, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Συρμαλένιου, Αλιεία

Δύο αναφορές κατέθεσε την Τρίτη 23 Ιουνίου στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Η πρώτη με θέμα: «Προβλήματα στην  ακτοπλοϊκή σύνδεση της Φολεγάνδρου»

 Οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσαν στη Βουλή  αναφορά την επιστολή της Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Φολεγάνδρου, στην οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία τους για τα ανεκτέλεστα, αν και προγραμματισμένα, δρομολόγια των ταχύπλοων. Επισημαίνουν ότι υπάρχει έντονη η φημολογία ότι η μοναδική εταιρεία ταχύπλοων με δημοσιευμένα δρομολόγια που εξυπηρετεί το νησί δεν πρόκειται να τα εκτελέσει πριν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας δέχεται κρατήσεις τουριστών για ημερομηνίες στις οποίες δεν προβλέπεται δρομολόγιο, δημιουργώντας, πέραν όλων των άλλων, και πρόβλημα δυσφήμισης του νησιού στους υποψήφιους επισκέπτες του.

Οι υπογράφοντες την επιστολή απευθύνουν επείγον αίτημα για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Φολεγάνδρου και των άλλων νησιών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι πολύ κρίσιμη λόγω την προσπάθειας επανέναρξης της τουριστικής οικονομίας.

 Δείτε εδώ την αναφορά και την επιστολή:

2020-06-23 Συρμαλένιος-για Φολέγανδρο

FB_IMG_1592899109387

 

Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα: «Προβλήματα στην ασφάλιση και το Σμυριδεργατικό Δικαίωμα των Σμυριδεργατών Νάξου»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Κορώνου Νάξου Γιάννη Κωνσταντάκη, με την οποία καταγγέλλει ως άδικη την απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος ότι όσοι σμυριδεργάτες έχουν παραδώσει στις αποθήκες του δημοσίου πάνω από 150 στατήρες, η πλεονάζουσα ποσότητα θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου. Στην επιστολή προτείνεται να υπολογιστούν οι στατήρες που κατέθεσε κάθε σμυριδεργάτης και βάσει αυτών να προκύψουν τα ένσημα και το εργατικό δικαίωμα εκάστου εξ αυτών.

Δείτε εδώ την αναφορά και την επιστολή:

23-06-2020 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΣΜΥΡΙΔΑ ΝΑΞΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

loading...