Επιστροφή στην κανονικότητα και στη Σύρο όπου οι καταστηματάρχες έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σπεύδουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους προσδοκώντας σε ενίσχυση του τζίρου τους μετά το δίμηνο lockdown.
 
Με χαμόγελο, αποστάσεις, μάσκες και πρωτόγνωρα μέτρα προστασίας οι επιχειρηματίες της εστίασης καλωσόρισαν και πάλι μετά από δύο και πλέον μήνες τους πελάτες του ελπίζοντας πως η εφιαλτική κατάσταση που δημιουργεί ο κορονοϊός είναι πλέον πίσω μας και ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να σώσουν ένα μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς.
Το σημερινό άνοιγμα της εστίασης ήρθε στα πλαίσιο της 4ης φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και μάλιστα μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με τους πολίτες να «αγκαλιάζουν» από την πρώτη μέρα τα μέτρα και τους επιχειρηματίες να τηρούν όλα τα μέτρα.
Αποστάσεις πάνω από ένα μέτρο, εργαζόμενοι με μάσκες, άλλοι κρατώντας τους δίσκους τους κι άλλοι πίσω από τους πάγκους των καταστημάτων τους. Κάπως έτσι διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η εικόνα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που σήμερα υποδέχονται μετά από σχεδόν δυόμισι μήνες ξανά τους πελάτες τους.
 
Προς το παρόν δεν θα γίνεται χρήση εσωτερικών χώρων, αλλά μόνο εξωτερικών, με την κυβέρνηση να έχει προαναγγείλει πως στόχος είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι ως τις 15 Ιουνίου, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
 
Παραδοσιακά, η Δευτέρα είναι μια ημέρα «δύσκολη», όσον αφορά στην κίνηση, ακόμα και πριν τον κορονοϊό -πράγμα που αποτυπώθηκε και σήμερα, παρόλο που οι καταστηματάρχες είχαν τηρήσει όλα τα μέτρα και τους νέους κανόνες. Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων ήταν ακριβείς, ενώ οι υπάλληλοι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας με γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Ικανοποιητική η κίνηση στις καφετέριες – Μουδιασμένα στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

 
Οι καφετιέρες και οι ταβέρνες… πήραν φωτιά, αλλά, και πάλι, η κίνηση φυσικά δεν ήταν αυτή που θα αναλογούσε, ενδεχομένως, σε ένα Σαββατοκύριακο.
 
Όσον αφορά στα καταστήματα καφέ η κίνηση ήταν ικανοποιητική για πρώτη μέρα. Σίγουρα, οι επιχειρηματίες ελπίζουν ότι τις επόμενες ημέρες ότι η κίνηση θα αυξηθεί, ενώ σημαντικές ημέρες θεωρούνται η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή -ήτοι, οι κατ’ εξοχήν «εμπορικές» ημέρες για τους ίδιους.
 
Υποτονική τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ ήταν η κίνηση στις ταβέρνες και τα εστιατόρια και μάλιστα φάνηκε ότι ο κόσμος είναι μουδιασμένος και φοβισμένος ακόμα από τον κορονοιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση το βράδυ ήταν καλύτερη από το πρωί.

Εντατικούς ελέγχους σε υπηρεσίες εστίασης θα διενεργεί η Αστυνομία

 
Eντατικούς ελέγχους θα διενεργήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Αστυνομία για έλεγχο των μέτρων που πρέπει να τηρούνται στις υπηρεσίες εστίασης, σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr.
Σημειώνεται ότι για την τήρηση των μέτρων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν την πρώτη βόλτα… στα καταστήματα χτες το πρωί. Οι αστυνομικοί της Σύρου ενημέρωσαν κάθε επιχειρηματία ξεχωριστά για τα νέα δεδομένα, ενώ αρκετές φορές έλυσαν και απορίες στους επιχειρηματίες.
loading...