Για άλλη μια φορά η Σύρος απέδειξε ότι βγάζει σημαντικούς καλλιτέχνες , ανθρώπους του θεάματος που έχουν μάθει στη ζωή τους, μέσα από την τέχνη τους να προσφέρουν στον άνθρωπο.

Και τι προσφέρουν; Μα φυσικά συναισθήματα. Χαρά, γέλιο, πόνο, δάκρυ. Ο ηθοποιός ζει για τον άνθρωπο. Έτσι και η δική μας Συριανή αναγνωρισμένη ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, Μαρίτα Ρίτζι και φέτος θα δώσει ρεσιτάλ φιλανθρωπίας, γιατί όπως λέει κι εκείνη, προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος.

<< Η Ελλάδα χτες και σήμερα>> ο τίτλος της νέας της θεατρικής δουλειάς για φέτος το καλοκαίρι, και όχι μόνο. Η παράσταση έχει διάρκεια δύο ώρες περίπου και το θέμα της είναι Ιστορική αναδρομή στις δεκαετίες που πέρασαν και άφησαν τα σημάδια τους. Ξεκινώντας από την δεκαετία του 50, αμέσως μετά τον πόλεμο, και φτάνοντας στη δεκαετία του 2010. Θα μάθουμε εμείς οι νέοι ,αλλά θα θυμηθούν και οι παλαιότεροι, τα γεγονότα που σημάδεψαν την χώρα μας. Η παράσταση θα ντυθεί με εικόνες που θα προβάλλονται σε προτζέκτορα και μουσική ανάλογη της εποχής ,που θα επιμεληθεί ο καταξιωμένος Μουσικοσυνθέτης Θάνος Γεωργούλας.

Μια τέτοια συνεργασία ,δύο καταξιωμένων καλλιτεχνών στο χώρο του Θεάτρου και στο χώρο της Μουσικής που μας υπόσχεται δύο αξέχαστες ώρες διασκέδασης και εκμάθησης της Ελληνικής Ιστορίας ταυτόχρονα.

Το σπουδαίο είναι , ότι οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν για να προσφέρουν την στήριξή τους στον μεγάλο αγώνα, που κάνει για τα άστεγα παιδιά, τα κακοποιημένα, και για τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η<< Κιβωτός του Κόσμου>> και ο Πάτερ Αντώνιος με την Πρεσβυτέρα.

Θα τοποθετείτε ένα κουτί στην είσοδο του κάθε θεάτρου που η παράσταση θα λάβει χώρα και ο κάθε ένας θεατής , ότι μπορεί θα βάζει και αν μπορεί. Επίσης θα μαζεύονται και τρόφιμα, ώστε να ενισχυθεί το καλάθι των οικογενειών που προσφέρει η Κιβωτός.

Ένα τεράστιο γεγονός που θα σηματοδοτήσει την προσφορά και την ευαισθησία των καλλιτεχνών, στον άνθρωπο. Μια παράσταση που θα δοθεί σε όλους του Δήμους της Αττικής ,αλλά και εκτός.

Καλούνται όλοι οι Δήμοι να προσφέρουν δωρεάν τον χώρο της διεξαγωγής της παράστασης και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο, σε έναν μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα. Εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι, που το νησί μας γέννησε μια σπουδαία γυναίκα. Καλή επιτυχία και θα θέλαμε να σας δούμε και στο νησί μας !

Μαρίτα Ρίτζι…. Συνέχισε !

loading...