Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Τουρσιμού με βάση την οποία κατηγοριοποιούνται τα νησιά σε ζώνες επικινδυνότητας.

Το υπουργείο Τουρισμού, κατέταξε αρκετά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου στην πιο υψηλότερη ζώνη επικινδυνότητας, καθότι στερούνται οργανωμένων υγειονομικών υποδομών. Η απόφαση αυτή, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά σε τουριστικό επίπεδο προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Χατζημάρκου, ο οποίος, σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού.

«Δεν μπορώ να μην εκφράσω την δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, την θλίψη μου για τον ερασιτεχνισμό του υπουργείου Τουρισμού σε ότι αφορά την κατηγοριοποίηση νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στους δείκτες επικινδυνότητας.

Είμαστε πρωταθλητές στην αντιμετώπιση της κρίσης και μας κατέταξε σε μια θέση που δεν θα έπρεπε. Είναι ντροπή.  Φιλοξενία και κίνδυνος, δεν πάνε μαζί. Είμαστε η «λευκή» Περιφέρεια στην Ευρώπη στον κορωνοϊό και μας κατέταξαν στην πιο χαμηλή θέση! Όλα θα απαντηθούν αλλά με ψυχραιμία!

Ατυχής, ατυχέστατη η διαχείριση από το υπ. Τουρισμού. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και θα συνεχίσουμε την δουλειά….», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με γνώμονα την ενίσχυση των υποδομών υγείας και την υγειονομική θωράκιση των νησιών.

loading...