Πραγματοποιήθηκε  χτες και σήμερα το πρωί και το απόγευμα στις παραλίες του Γαλησσά, του Κινίου, του Λωττού, του Φοίνικα, του Βούλγαρη ακτοκαθαρισμός σε όλο το μήκος των ακτών με ειδικό μηχάνημα το οποίο έχει έρθει στη Σύρο.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με το ειδικό μηχάνημα (ακτοκαθαριστης) το οποίο κοσκινίζει την ακτή μας σε βάθος από 10 έως 30 εκατοστά και συλλέγει όλα τα σκουπίδια ή αντικείμενα που υπάρχουν όπως φύκια, γόπες, πέτρες, πίσσες, ξύλα, πλαστικά́, γυαλιά́ και κάθε άλλο αντικείμενο ξένο προς την φύση της ακτής. Το κοσκίνισμα της ακτής γίνεται από́ διπλά́ παλλόμενα κόσκινα για όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο καθαρισμό. Το μηχάνημα δεν έχει την δυνατότητα αμμοληψίας και δεν μπορεί να κάνει διαμορφώσεις ή αλλοιώσεις την ακτογραμμής και του αιγιαλού. Ταυτόχρονα στρώνεται και η άμμος με το εξάρτημα που διαθέτει το εν λόγω μηχάνημα στο πίσω μέρος του.

Σημειώνεται ότι ο ακτοκαθαρισμός πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ενώ η εταιρία Ecotech πρόσφερε επιπρόσθετους καθαρισμούς και σε άλλες παραλίες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Από τον ακτοκαθαρισμό σε Λωτό,Κίνι (μικρή & μεγάλη) παραλία παρόντες καθ’όλη την διάρκεια των εργασιών που ξεκίνησαν στις 1 το μεσημέρι και τελείωσαν στις 8 το βράδυ,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πέτρος Ραουζαίος και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Ρούσσος (Νάπος) και Αντώνης Ρηγούτσος. Στον Γαλησσά το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Βουτσίνος, ενώ σε όλους τους καθαρισμούς ήταν παρούσα η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κανδιώ Μαραγκού.

Ο καθαρισμός αυτός αναβαθμίζει περιβαλλοντικά τις παραλίες και τις βελτιώνει ως ένα από τα βασικά τουριστικά ‘’προϊόντα’’ του νησιού μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα καθαρίζει δεκάδες παραλίες ανά την Ελλάδα σε ετήσια βάση.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η εικόνα της ακτής αλλάζει όψη προς το καλύτερο και γίνεται πιο ελκυστική. Τα απορριπτόμενα υλικά θα συλλέξει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Φώτο: Πέτρος Ραουζαίος, Γιάννης Βουτσίνος, Βαγγέλης Ρούσσος.

loading...