ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κι ενώ η ΚΥΑ των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Οικονομίας απλοποιεί τις διαδικασίες παραχώρησης των παραλιών, σύγχυση έχει προκύψει σχετικά με τις οργανωμένες παραλίες όλης της χώρας, οι οποίες ξεκινούν τη λειτουργία τους από το Σάββατο 16 Μάϊου.

Η λίστα με τις 515 παραλίες που ανακοινώθηκε, οι οποίες έχουν το δικαίωμα οργανωμένης λειτουργίας και εκμετάλλευσης, είναι οι παραλίες οι οποίες είχαν κερδίσει «Γαλάζια Σημαία» το 2019 και όχι όλες οι οργανωμένες παραλίες της περσινής τουριστικής σεζόν.

Άλλωστε, η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών και όχι από κάποιο επίσημο όργανο της κυβέρνησης, γεγονός που ενισχύει την αμφισβήτησή της.

Στις Κυκλάδες, στη λίστα περιλαμβάνονται μόλις 33 παραλίες, ενώ οι πραγματικά οργανωμένες είναι τουλάχιστον οι τριπλάσιες. Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η κατανομή τους είναι ορθή, καθώς ανακοινώθηκαν μόνο οι παραλίες που είχαν βραβευθεί με “Γαλάζια Σημαία” το 2019.  Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο, να υπάρχουν έξι οργανωμένες παραλίες στην Σύρο, ενώ στη Μύκονο μόλις μία και στη Νάξο μόνο τρεις!

Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα, καθώς, δεκάδες επιχειρηματίες εκμετάλλευσης παραλιών βρίσκονται στον “αέρα” και δε γνωρίζουν αν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να τοποθετήσουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και άλλες δραστηριότητες στις αμμουδιές.

Δείτε τη λίστα με τις παραλίες των Κυκλάδων:

ΑΝΔΡΟΣ [2]

Δελαβόγια/Aneroussa Beach

Μπατσί

ΤΗΝΟΣ [1]

Αγ. Φωκάς/Μαραθιά

ΜΥΚΟΝΟΣ [1]

Καλαφάτης/Aphrodite Beach Resort

ΣΥΡΟΣ [6]

Αγκαθωπές

Αζόλιμνος

Βάρη

Γαλησσάς

Κίνι

Φοίνικας

ΚΕΑ [3]

Γιαλισκάρι

Κούνδουρος

Οτζιάς

ΠΑΡΟΣ [5]

Λιβάδια

Λογαράς

Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή

Πούντα

Τσερδάκια

ΝΑΞΟΣ [3]

Αγία Άννα/Μάραγκας

Άγιος Γεώργιος

Άγιος Προκόπιος

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ [6]

Αγ. Γεώργιος

Βλυχάδα

Καμάρι 1

Καμάρι 2

Περίβολος

Περίσσα

ΙΟΣ (3)

Μαγγανάρι

Μυλοπόταμος

Όρμος

ΜΗΛΟΣ (1)

Προβατάς

ΣΙΦΝΟΣ (2)

Καμάρες

Πλατύς Γιαλός

 

loading...