Η δημοσιοποίηση των “πόθεν έσχες” των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών για την οικονομική χρήση του 2018, έφεραν στη δημοσιότητα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με τη συνολική εικόνα των «πόθεν έσχες» τα οποία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, δήλωσε για το 2018 ως μοναδικό εισόδημα 0,10 λεπτά του ευρώ από τόκους καταθέσεων, ενώ οι συνολικές καταθέσεις της έφταναν τα 472,10 ευρώ. Ήταν το “φτωχότερο” πόθεν έσχες στο σύνολο της λίστας των πολιτικών προσώπων, θέμα το οποίο πήρε δημοσιότητα μέσω δημοσιευμάτων, κυρίως σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα.

Με αφορμή την έκταση που πήρε το θέμα από τα δημοσιεύματα, η ίδια η κ. Μονογυιού, έκανε δημόσια δήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, διευκρινίζοντας τους λόγους για τους οποίους, το εισόδημά της, το οικονομικό έτος 2018 έδειχνε να είναι μηδενικό.

Η δήλωση της κ. Μονογυιού είναι η παρακάτω:

Τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο σχολιάζεται η δήλωση του πόθεν έσχες που έχω καταθέσει όπως όλοι οι βουλευτές. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι το 2018 δεν είχα προσωπικό εισόδημα αλλά οικογενειακό. 

Ο σύζυγος μου και η οικογένεια μου ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζαν!

loading...