Κι είναι αλήθεια πως πολλές φορές είναι καλά κρυμμένες… Ίσως για να τις βρίσκουν εκείνοι που ξέρουν. Οι ψαγμένοι… Σ’ ένα μοναδικό σημείο στο νησί της Σαντορίνης, στο μικρό λιμανάκι του Αμμουδίου στους πρόποδες της Οίας, βρίσκεται η Ψαροταβέρνα της Κατίνας.
 
Κατά τον 19ο και τον 20ο αιώνα αυτό ήταν το κύριο λιμάνι της Οίας και όλο το εμπόριο της περιοχής περνούσε από κει. Από το Αμμούδι, η Οία, χάρη στη μεγάλη ναυτική της δύναμη εξήγε το διάσημο Vinsanto και όλα τα καλά της Σαντορίνης. Σήμερα το Αμμούδι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, και αξίζει θαυμάσετε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και φυσικά, να απολαύσετε ένα μαγευτικό γεύμα ή δείπνο στη ψυχή της περιοχής… την κυρία Κατίνα!
Ο νέος είναι ωραίος…αλλά ο παλιός είναι αλλιώς! Γέννημα θρέμμα της περιοχής, η Κυρά Κατίνα από το Αμμούδι, το γνωρίζει απέξω και ανακατωτά. Από μικρό παιδί είχε την τύχη να ζει σε αυτή την κόκκινη αγκαλιά της Σαντορίνης! Τώρα αν πεις Αμμούδι θα έννουν την αγκαλιά της φιλοξενία της!
 
Εκτός απο τη ζεστή φιλοξενία της αγαπημένης μας Κατίνας θα απολαύσεις και μια σειρά από γευστικές προτάσεις όπου πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και φυσικά οι απίθανοι τραγανοί ντοματοκεφτέδες.
 
Και ποιος δεν έχει επισκεφτεί τη ψαροταβέρνα της Κατίνας. Πολλές και σημαντικές προσωπικότητες, όχι μόνο για τη θέση της στο γραφικό λιμανάκι αλλά και για την κουζίνα της.
 
Πως φτάνετε στο Αμμούδι; Είτε κατεβαίνοντας τα 214 σκαλάκια από την Οία, είτε από τον κεντρικό δρόμο. Πράγματι ένα από τα ιδανικότερα και ίσως και το πιο ξακουστό σημείο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.
 
Αν θέλετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα σε λίγες ημέρες στο Αμμούδι καλό θα ήταν να κάνετε μια κράτηση στο 22860-71280. 
loading...