“Οι ανεμογεννήτριες να μην δημιουργήσουν οικολογική καταστροφή. Να ακουστεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας”

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

“Οι ανεμογεννήτριες να μην δημιουργήσουν οικολογική καταστροφή. Να σταματήσουν τα επεισόδια στην Τήνο και να ακουστεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα επεισόδια και τα δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Τήνο μεταξύ των κατοίκων της, που αντιδρούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και αστυνομικών δυνάμεων, καλούμε να επικρατήσει ψυχραιμία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την κεντρική εξουσία και την αυτοδιοίκηση και να υπάρξει διάλογος με τους πολίτες. Να εξεταστούν σοβαρά οι τεκμηριωμένες διαφορετικές απόψεις της τοπικής κοινωνίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και να
επανεξεταστούν οι αδειοδοτήσεις που προχώρησαν και εκδόθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Είμαστε θετικοί στην ανάπτυξη και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την προϋπόθεση να υπάρχει κοινωνική συναίνεση και να μην δημιουργούν οικολογική καταστροφή.

Τα νησιά μας έχουν ανάγκη την ενεργειακή “θωράκιση” που μπορεί να γίνει με τη εύρυθμη λειτουργία και τη σύνδεση μέσω υποβρυχίων καλωδίων με την ηπειρωτική Ελλάδα με πόρους του ΕΣΠΑ και ενίσχυση με προσωπικό και σύγχρονα μηχανήματα των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στην περιοχή μας!

Χαράλαμπος Κόκκινος
Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)

loading...