Εξετάζεται να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά, στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά με την πορεία της νόσου και δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι, η αρχική πρόβλεψη για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης έχει προσδιορισθεί για την 1η Ιουνίου. Αντίθετα, για τις μετακινήσεις στα νησιά, δεν έχει καθορισθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thetoc, όλα αναμένεται να κριθούν τα επόμενα 24ωρα, όταν στο Μαξίμου λάβουν τα πρώτα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως όλα θα γίνουν βήμα – βήμα με προσεχτικό και υπεύθυνο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η αμέλειά της στοίχισε την ζωή σε 36χρονο μοτοσικλετιστή

“Θα βλέπουμε πώς εξελίσσεται ανά εβδομάδα η κατάσταση και θα αποφασίζουμε για το επόμενο βήμα. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε ένα βήμα θα το εξετάσουμε. Αν χρειαστεί να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, και αυτό θα το εξετάσουμε. Θα πηγαίνουμε σταδιακά” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον ΣΚΑΙ.