Την διάθεση ενός αεροσκάφους μεταφοράς ασθενών στο Δήμο και το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ανακοίνωσε το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation.

 

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της πολιτικής του Ιδρύματος για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών του νησιού, σε μία προσπάθεια να γίνει η “ναυαρχίδα” του Ελληνικού Τουρισμού ένας πραγματικά ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες από ολόκληρο τον πλανήτη, ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η δωρεά αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, λόγω του ότι στο νησί, παρόλο που αποτελεί πόλο έλξης 2.000.000 τουριστών ετησίως, δεν υπάρχει συγκροτημένη Νοσοκομειακή μονάδα αλλά Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος έχει βρεθεί και έχει συμφωνηθεί η αγορά του από ομάδα επιχειρηματιών, μελών του ιδρύματος, όπως επίσης και τα έξοδα συντήρησης και η πρόσληψη χειριστού, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί όλη την διάρκεια του έτους.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος Florios Mykonos Foundation:

Σε συνέχεια των δράσεων υπέρ της εσωτερικής ενίσχυσης των υποδομών και των παροχών του τόπου μας, ο οποίος πασχίζει να στηθεί στα πόδια του και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μετά-πανδημίας εποχής, με μεγάλη μας χαρά και με αισιοδοξία για το αύριο, ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας για τη Δωρεά ενός δικινητήριου αεροπλάνου διακομιδής ασθενών.
Πρόκειται για Αεροπλάνο-Ασθενοφόρο το οποίο θα βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Μυκόνου, με διαθεσιμότητα 24ώρες το 24ωρο. Θα μπορεί να εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά με αμεσότητα, παρακάμπτοντας πλέον τις αναμονές για τις έκτακτες αερο-διακομιδές σοβαρών περιστατικών, που πολλές φορές αποδεικνύονταν μοιραίες. Ο κάθε Μυκονιάτης και επισκέπτης του νησιού μας, θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, τη δυνατότητα χρήσης του.
Η συνεισφορά επιχειρηματιών και φίλων, στάθηκε καθοριστική για ακόμα μία φορά και έτσι από κοινού, με τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας, προχωρούμε στην κίνηση αυτή, ώστε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στο όραμά μας για μία Μύκονο Ασφαλή και Υγιή.
Επενδύουμε στην Υγεία, σε μία εποχή που η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην καθημερινότητα, στοχεύοντας στην δημιουργία εστιών αναζωπύρωσης του αισθήματος ασφάλειας, τόσο των Μυκονιατών όσο και των επισκεπτών μας. Σε έναν τόπο, όπου η έλλειψη νοσοκομείου αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του, προσπαθούμε να ενισχύσουμε, έστω περιφερειακά, τον πάσχοντα τομέα της Υγείας, έως ότου καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε και το επόμενο βήμα μας, το οποίο αφορά την ίδρυση Νοσοκομείου.
Προσβλέπουμε στην ανάδειξη της Μυκόνου ως έναν Ασφαλή Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό, με επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη και με, σε βάθος χρόνου, δημιουργία υπεραξίας των επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούν να θέτουν υψηλότερα στάνταρ λόγω ανασυγκρότησης των υποδομών και εκσυγχρόνισης των παροχών.

Έχουμε όραμα – Μιλάμε με έργα –
Σεβόμαστε τον τόπο
Με εκτίμηση για το Ίδρυμα,

Φλώριος Ασημομύτης

loading...