Να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό και τους ταξιδιώτες της Σύρου σπεύδει η εταιρία Blue Star Ferries. Με χθεσινό του δημοσίευμα, το cyclades24, παρουσίασε τα δρομολόγια της εταιρίας από Πειραιά προς Σύρο για το μήνα Ιούνιο, με βάση το σύστημα κρατήσεων openseas, το οποίο χρησιμοποιεί η πλειονότητα των ναυτιλιακών πρακτορείων και των επιβατών προκειμένου να ενημερωθούν για τα δρομολόγια των πλοίων.

Μέχρι κι αυτή στιγμή που γράφεται το παρόν δημοσίευμα, στο συγκεκριμένο σύστημα κρατήσεων, η Σύρος φαίνεται χωρίς σύνδεση τις Δευτέρες και τα Σάββατα για όλη τη διάρκεια του Ιουνίου. Αυτή η πληροφόρηση, προκάλασε δικαιολογημένα αρνητικά σχόλια και έντονη δυσαρέσκεια σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κεντρικό πράκτορα της Blue Star Ferries στην Σύρο, Νίκο Βασιλικό, η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης των δρομολογίων, τα οποία δεν εμφανίζονται στο σύστημα κρατήσεων, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμη την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι το οποίο θα γίνει εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Ο κ. Βασιλικός έκανε γνωστό ότι, πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα νέα δρομολόγια της εταιρίας και από την επόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου η Σύρος θα συνδέεται κανονικά με τον Πειραιά επτά ημέρες την εβδομάδα με πρωινό δρομολόγιο το οποίο θα εκτελεί το Blue Star Paros, ενώ εκτός Σαββάτου θα υπάρχουν και απογευματινά δρομολόγια.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης η οποία αναφέρει:

Λόγω της έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στην τοπική μας κοινωνία σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Σύρος για τον μήνα Ιούνιο μένει χωρίς πλοίο για δύο ημέρες της βδομάδας, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα και το Σάββατο, ενημερώνουμε ότι τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί ισχύουν μέχρι τις 31/05/2020 και είναι διαμορφωμένα κατ΄ αυτό τον τρόπο λόγω της καραντίνας των προηγούμενων μηνών.

Μετά από συνεχή επικοινωνία και συζητήσεις του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, αναφορικά με τη διαμόρφωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του νησιού μας για τους θερινούς μήνες, τόσο με τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών όσο και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, ανακοινώνουμε ότι από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 επιστρέφουμε στην κανονικότητα με καθημερινή (πρωινή και απογευματινή) ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου, ενώ τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, εκτός του τακτικού δρομολογίου, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα ενισχυθεί επιπλέον με το Blue Star 2 για τη διευκόλυνση της επιστροφής των επισκεπτών, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

loading...