Σε τροποποιήσεις δρομολογίων προχωρούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες τις επόμενες ημέρες, καθώς, μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων με πλοία και ενόψει της τουριστικής περιόδου, η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί, παρά τις ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη φετινή θερινή περίοδο.

Η Blue Star Ferries, η οποία είναι η βασική εταιρία εξυπηρέτησης των Κυκλάδων από το λιμάνι του Πειραιά, αυξάνει τα δρομολόγιά της από την 1η Ιουνίου. Ήδη, στο online σύστημα κρατήσεων ανακοινώθηκαν σήμερα τα δρομολόγια της εταιρίας, με βάση τα οποία, η Σύρος, ναι μεν θα εξυπηρετείται τακτικότερα, ωστόσο, θα παραμείνει χωρίς συγκοινωνίες τον επόμενο μήνα για τις δύο από τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα δρομολόγια τα οποία ανακοίνωσε η Blue Star Ferries, κάθε Δευτέρα και Σάββατο κανένα πλοίο της δεν θα ταξιδεύει από Πειραιά προς Σύρο.

Αντίθετα, τις υπόλοιπες πέντε ημέρες της εβδομάδος, βελτιώνεται η συγκοινωνία προς την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καθώς έχουν προβλεφθεί δύο δρομολόγια ανά ημέρα (πρωινό με το Blue Star Paros και απογευματινό με το Blue Star 2 ή το Blue Star Naxos κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) πλην της Κυριακής, όπου θα εκτελείται μόνο το απογευματινό δρομολόγιο από το Blue Star Naxos

Η καθημερινή (7ήμερη) εξυπηρέτηση της Σύρου από πλευράς Blue Star Ferries, πάντα με βάση τα δρομολόγια τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, ξεκινά από τον Ιούλιο.

Αν δεν υπάρξουν νεότερες τροποποιήσεις και συμπληρωματικά δρομολόγια, ο Ιούνιος θα είναι ένας φτωχός ακτοπλοϊκός μήνας για την Σύρο, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαπενθήμερο (μάλλον, από τα μέσα του μήνα δρομολογείται πλοίο άλλης εταιρίας).

Χωρίς πλοίο τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος!

Ούτε καν για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 8 Ιουνίου, δεν έχει προβλεφθεί δρομολόγιο, γεγονός ανήκουστο και πραγματικά αδιανόητο, το οποίο αποθαρρύνει τους δυνητικούς επισκέπτες να επιλέξουν την Σύρο για το πρώτο τριήμερο της φετινής τουριστικής περιόδου. Ένα τριήμερο, στο οποίο ποντάρει η τοπική επιχειρηματική κοινότητα ώστε να λάβει την πρώτη της «τονωτική ένεση» στο πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών.

 

 

 

 

Επιτακτική θεωρείται η αντίδραση των τοπικών αρχών και φορέων του νησιού, οι οποίοι άμεσα θα πρέπει να διεκδικήσουν καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τουλάχιστον για το μήνα Ιούνιο, ώστε να πάψει αν αντιμετωπίζεται η Σύρος με την ίδια λογική των νησιών της άγονης γραμμής.

 

loading...