Από τις 18 Μαΐου επιτρέπονται ταξίδια και εκδρομές – Τι γίνεται με τα πλοία – Τα δύο σενάρια

Mε «επιλεγμένες», συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με βάση τα τοπικά κρούσματα της επιδημίας αλλά και τις …διαμαρτυρίες εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι θα μπορούν να μεταβούν οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων μετά τις 18 Μαΐου, οπότε θα επιτρέπεται η μετάβαση των πολιτών σε περιοχές εκτός του νομού κατοικίας τους.

Παρότι υπήρχε αναφορά ότι μετά από δύο εβδομάδες θα υπάρξει γενική «απελευθέρωση» των μετακινήσεων εντός της Ελλάδος φαίνεται η κυβέρνηση κι οι επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας να προσανατολίζονται σε απαγορεύσεις μετάβασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το πιθανολογούμενο κριτήριο θα είναι, να μην νοσήσουν κάτοικοι των αστικών κέντρων που θα μεταβούν σε επαρχιακές περιοχές με πολλά κρούσματα ή να μην μεταφέρουν τον ιό κάτοικοι της Αθήνας κι άλλων πόλεων σε περιοχές που έχουν μηδενικό ή ελάχιστο αριθμό νοσούντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σημαντική διάκριση για το So Easy Σύρου

Άλλωστε, πολλοί δήμαρχοι έχουν ενημερώσει κρατικούς αξιωματούχους ότι δεν θέλουν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, σε μία επανάληψη των θέσεών τους και πριν το Πάσχα. Κι έτσι να απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις εκεί…

Από Ιούνιο οι μετακινήσεις με πλοία 

Σε ότι αφορά τα νησιά, όπως ήδη είναι γνωστό, δε θα επιτραπούν μετακινήσεις με πλοία για όλο το Μάιο εκτός από τους μόνιμους κατοίκους.

Για την ώρα, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια αναφορικά με την “απελευθέρωση” των δρομολογίων στα πλοία.

Σύμφωνα με το πρώτο, οι μετακινήσεις με πλοία θα επιτραπούν περί τα μέσα Ιουνίου μαζί με την έναρξη λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νοσοκομείο Σύρου: Ευχαριστίες της διοίκησης προς το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου

Ωστόσο, υπάρχει κι ένα πιο αισιόδοξο σενάριο. Να δοθεί το πράσινο φως επανεκκίνησης της ακτοπλοΐας, αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή από τις 9 Ιουνίου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στα μέσα του τρέχοντος μήνα.